Find mere om:
Dansk sangerliv i Wien - og verden | musik.guide.dk

Dansk sangerliv i Wien - og verden

For den danske sanger Morten Frank Larsen er ungdomsdrømmene blevet virkelighed. Der venter ham et travlt år i bl.a. Wien, Tokyo, New York og Sønderjyland.

Den ene af de to danske barytoner fra Ikast, som nu har hjemme i Wien, Morten Frank Larsen - den anden er naturligvis Bo Skovhus - er inviteret til at åbne en ny serie liederkoncerter i Wiens berømte Musikverein den 27. januar. Serien kaldes ”Lied. Buhne” (Sang. Scene) og arrangeres af Musikverein og Wiens Statsopera i forening.

Gesellschaft der Musikfreunde i Wien udsender et flot månedsblad, ”Musikfreunde”, med meget kvalificeret læsestof. I januar-nummeret er der et tre sider langt interview med Morten Frank Larsen, som fortæller om vores danske stolthed, når der nytårsdag blændes op i tv for nytårskoncerten i den gyldne sal i Musikverein, som blev bygget af den danske arkitekt Theophil Hansen.

Drømme bliver virkelighed


Bladet kalder artiklen ”Wenn Träume Wahr werden” (Når drømme bliver virkelighed), fordi Morten Frank Larsen også fortæller om sin studietid på Det Jyske Musikonservatorium, da han og Lone Rasmussen var med på et par studieture til Wien.

Dengang var det for ham en drøm at komme til Wien og synge. Nu bor og virker de her på 10. år. Han synger både på Volksoper og Staatsoper, og hun er kontraktansat i det berømte statsopera-kor.

Det er tradition at opføre Humperdincks opera ”Hans og Grete” i Wien omkring jul. Det er blevet en familiefest i år. Morten synger faderen, og døtrene Sofie og Marie er med i børnekoret i år. Forinden sang Morten Frank Larsen dog i Beethovens niende symfoni seks gang rundt omkring på Sicilien.

Et travlt rejseliv


Wien er hovedsædet, men rejselivet ligger ikke stille. Morten Frank Larsen skal til maj til Tokyo for at synge Pelleas i en række opførelser af Debussys ”Pelleas og Melisande”.

I juni synger han på Wiens Statsopera i Richard Strauss' ”Capriccio” sammen med Renée Fleming. Det kan betragtes som en generalprøve på et gæstespil i den samme opera på Metropolitan Operaen i New York i marts-april 2011.

Det år begynder med en serie nytårskoncerter med Sønderjyllands Symfoniorkester. Lone Rasmussen og Morten Frank Larsen synger en mere ukendt operette.

Riddere og konger


Tilbage til liedkoncerten i Wiens Musikverein. Der er også en mulighed for, at den bliver gentaget herhjemme. Temaet for den bliver riddere og konger. Morten Frank Larsen fik ideen til det, da han stod under en hotelbruser i Toulouse.

Et dansk indslag bliver herr Olufs ballade af Niels W. Gade og et svensk Ture Rangströms sange om kong Erik. Han synger også ”Der Erlkönig”, men det bliver med Carl Loewes musik. Schubert er repræsenteret med sin længste sang, ”Der Taucher”, og Ravel med ”Don Quichotte”.

Anmeldelse: Super-sopran med power

06-06-2009: Der var flirt, farver og fuld power over sopranen Deborah Voigt, der lørdag gæstede Tivoli.

Læs artikel

Nyhed: Verdenssopran gæster Danmark

19-01-2010: Russiske Anna Netrebko synger Mimi i "La bohème" i to opførelser på Det Kgl. Teater

Læs artikel

Anmeldelse: Juan Diego Flórez og Aarhus Symfoniorkester (Symfonisk Sal, Aarhus)

17-05-2012: Peruanske Juan Diego Flórez sendte sit århusianske publikum helt op i himlen med verdens mest glansfulde tenorstemme og vanvittigt virtuose arier på fransk, italiensk og spansk. Læs artikel

Jonas Kaufmann og Helmut Deutsch (Tivolis Koncertsal)

02-08-2011: Jonas Kaufmann fik alle stemmens facetter frem i Schuberts sangcyklus, ”Die schöne Müllerin”. Læs artikel

Anmeldelse: Vivica Genaux (Tivolis Koncertsal)

02-08-2011: Mezzosopranen Vivica Genaux er en af disse års store bannerførere for barokopera. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...