Find mere om:
Nyhed: Alle tiders opera valgt | musik.guide.dk

Nyhed: Alle tiders opera valgt

<p> Verdis &quot;La traviata&quot; kåret i en storstilet tysk tv-konkurrence. </p>

Verdis „La traviata" er valgt som den "schönsten Oper aller Zeiten" (alle tiders dejligste opera). Det var ikke uventet, når man medregner præsentationen af konkurrencen på tysk tv. Verdis lidenskabelige og smertefyldt smukke musik om en umulig kærlighed lægger naturligvis op til prisen.

Baghistorien er, at de tre tyske tv-kanaler, sat 3, ZDF Theaterkanal og Classica, for ni måneder siden som samarbejdsprodukt gik i gang med at vise 60 filmede iscenesættelser af de 30 mest populære operaer. Hver kanal har vist 20 operaer.

De 30 forudbestemte mest populære operaer var ganske enkelt de 30 mest spillede på tyske operascener gennem de seneste 10 år. Seerne valgte derefter de 10 mest populære heraf.

De tre tv-stationer valgte i næste omgang et par fremragende, kunstnerisk forskellige optagelser af hver af de 10 operaer, som er blevet vist skiftende af de tre kanaler i de seneste tre uger.

Vild med opera

Lørdag den 9. januar fandt den store afslutningsgalla sted i Berlin, og under tv-transmisionen af den kunne seerne og andre deltage i afstemningen om, hvilken opera der skulle kåres som "alle tiders". Man kan også kalde arrangementet for "vild med opera".

Seerne valgte "La traviata" om den parisiske luksusludder Violetta, som forelsker sig for alvor i en ung borgerlig mand, men som må indse, at hendes fortid står i vejen for opfyldelsen af deres kærlighed.

Det er sædvanligvis Puccinis "Carmen" i konkurrence med Puccinis "La bohème" fulgt af Mozarts "Tryllefløjten", som betragtes dom de mest populære operaer.

Den optagelse af "La traviata", som i høj grad bidrog til valget, er den teatermæssigt og musikalsk stærke opførelse på festivalen i Salzburg 2005 med sopranen Anna Netrebko og tenoren Rolando Villazon. Dirigent er Carlo Rizzi og instruktør Wily Decker.

Den er udsendt på dvd af Deutsche Grammophon både for sig selv og som del af jubilæumskassetten 111 med dvd-højdepunkter fra selskabet (DGG 00440 073 4566 GB13). Man kan være heldig endnu at finde den sidste som billigtilbud i en forretning.

Anmeldelse: Julie (Malmö Opera)

17-01-2010: Trist musikalisering af ”Frøken Julie” på Malmøoperaen. Oven i købet er den iscenesat som som klichéfyldt koloniforestilling.

Læs artikel

Nyhed: Der er stadig købere til klassiske cd'er

30-12-2009: Klassisk musik har det bedre på cd end de fleste andre genrer. Læs artikel

Anmeldelse: Ariadne på Naxos (Operaen på Holmen)

16-11-2009: Eminente sopranpræstationer får Strauß’ opera "Ariadne på Naxos" til at gnistre og lyse af intensitet.

Læs artikel

Anmeldelse: Rolando Villazón: La Strada

05-12-2011: Filmsange propfulde af store følelser og forsmået kærlighed Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...