Find mere om:
Sky nonner får pladekontrakt | musik.guide.dk

Sky nonner får pladekontrakt

<p> Kontrakten måtte afleveres gennem et gitter, da en fransk nonneorden blev kolleger med Lady Gaga og U2. </p>

Nonnerne ved det franske Notre-Dame de l'Annonciation-kloster blev udvalgt af et pladeselskab, der har været rundt i over 70 klostre i Europa, USA og Afrika for at finde det bedste gregorianske kor.

Valget faldt på nonnerne i klostret ved Avignon, som nu har fået en stor kontrakt med selskabet Decca Records, hvis moderselskab Universal Music bl.a. har LAdy Gaga og U2 i stald.

Bad om gode råd

Nonnerne lever ellers af princip et liv i isolation bag klostermurene, og abbedissen understreger da også, at man bestemt ikke selv har opsøgt den nye karriere som sangerinder.

"Først var vi bekymrede for, at hvordan det ville påvirke vort klosterliv, så vi bad til St. Joseph. Vore bønner blev besvaret, og vi forstod, at dette album vil være godt, hvis det rører folk og hjælper dem med at finde fred," siger hun ifølge BBC.

Gennem gitter

Ordenen stammer tilbage fra det 6. århundrede, og dets afsondrede liv betød, at pladeselskabets direktør Dickon Stainer ikke kunne få lov at komme og lykønske dem med kontrakten.

"Jeg afleverede kontrakten gennem et gitter, de skrev under og gav mig den tilbage samme vej," fortæller direktøren til BBC og glæder sig over, at hele verden snart vil kunne høre nonnernes smukke sang, selv om det ikke bliver muligt at se dem.

Albummet "Voice: Chants From Avignon" ventes at udkomme til november.

Anmeldelse: Carlo Gesualdo: Quinto Libro di Madrigali

25-05-2012: Gesualdo er berygtet, fordi han myrdede sin kone og hendes elsker. Læs artikel

Anmeldelse: Ravel, Messiaen m.fl.

02-03-2012: Fransk musik har aldrig stået øverst på hendes dosmerseddel. Læs artikel

Anmeldelse: Scarlatti, Bononcini m.fl.: Duetti

06-01-2012: Der er meget på spil, når kontratenorerne Jaroussky og Cencic slår sig sammen for at synge om fjerne elskede og tabt kærlighed. Læs artikel

Anmeldelse af Mette Juul - There Is A Song

04-09-2015: Den danske sangerinde Mette Juul lykkes ikke rigtigt med sin newyorker-indspillede plade. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...