Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Povl Dissing (Tønder Festival) | musik.guide.dk

Povl Dissing (Tønder Festival)

Udgivelsen ”Smertefulde sange” blev omdrejningspunktet i Povl Dissings fine koncert.

Tønder Festival

Tønderhal 1:

Povl Dissing med band

Fredag aften

Der blev talt musikere i backing bandet, da Povl Dissing entrede scenen i Tønderhal 1. Jo, der var hele seks, altså dobbelt så mange, som når han er ude som en del af Dissing, Dissing, Las & Dissing.

Alligevel ikke så overraskende i betragtning af, at hans seneste indspilning ”Smertefulde sange” var kernen i hans optræden, og på den blev han akkompagneret af seks musikere. Og det var med en enkelt undtagelse den samme besætning.

En ”sær” historie

I løbet af halvanden time bandt Povl Dissing som sædvanlig sine numre sammen med en ”sær” – og det skal forstås positivt – beretning om danske tilflyttere, der kaldte sig Jensen, fordi så gav det ikke så mange problemer.

Tilbage til 1960’erne

”Smertefulde sange” er en genindspilning af numre, som Povl Dissing havde på repertoiret i 1960’erne.

Han supplerede med numre fra bl.a. den glemte tid med Benny Holst, Beefeaters og ”Nøgne øjne”-projektet, nyere numre med Dissing, Dissing, Las & Dissing og en enkelt fra ”Svantes viser”.

Selvfølgelig ikke ”Svantes lykkelige dag”- den passede heller ikke lige til temaet: Smertefulde sange.

En dejlig oplevelse

Der kunne ikke sættes en finger på numrene fra Dissings seneste udgivelse, harmonisk og afdæmpet musik, som passer perfekt som underlag for hans karakteristiske stemme.

Når man bevægede sig uden for den fold, røg harmonien enkelte gange, fordi akkompagnementet blev for kraftigt. Men det er kun små detaljer, fordi Povl Dissing og co. sørgede for en dejlig oplevelse.

Man håber godt nok, at han kan blive ved i flere år endnu, selv om han er en ældre mand, der sad på en stol under hele koncerten og med et nodestativ foran sig, så han kunne holde styr på planen.

Når han ikke optræder længere, har dansk folkemusik – og musiklivet generelt – mistet en stor udøver.

LÆS OGSÅ: Smertefulde sange

Blå bog

Povl Dissing

Født den 27. januar 1938.

Dissing begyndte med at spille jazz i 1950'erne. Hans instrument var kornetten.

Han blev et specielt indslag på folkemusikscenen i begyndelsen af 1960'erne, men fik uventet hitlistesucces i 1968 med ”25 minutter endnu” og ”Lad mig blive noget”.

Med pladeudgivelsen af Benny Andersens ”Svantes viser” i 1973 blev han folkeeje.

Indspilningen er en del af den danske kulturkanon.

Foruden Benny Andersen har han optrådt i alskens samarbejder, også med to af sine sønner.

www.povldissing.dk

Anmeldelse: Rasmus Lyberth (Tønder Festival)

27-08-2011: Rasmus Lyberth spiller på Tønder Festival hvert femte år, og han tror ikke på, at han vender tilbage som 65-årig. Læs artikel

Anmeldelse: Povl Dissing: Smertefulde sange

28-09-2010: Tilbage til start . Povl Dissing nyfortolker de danske viser, som han indledte karrieren med i begyndelsen af 1960'erne. Læs artikel

Anmeldelse: Niels Hausgaard, Tønder Festival

28-08-2010: Entertaineren havde til Tønder Festival engageret en saxofonist, men man kunne nærmest ikke høre hende. Læs artikel

Anmeldelse: Niels Hausgaard (Musikteatret, Holstebro)

29-01-2011: På sin årlige turné lægger den nordjyske show-mand denne gang vægt på det musikalske i samspil med Anne Dueholm. I stedet for meget skarpe ironiske betragtninger om politik fokuserer Niels Hausgaard på lune bemærkninger. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...