Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Povl Dissing: Smertefulde sange | musik.guide.dk

Povl Dissing: Smertefulde sange

Tilbage til start . Povl Dissing nyfortolker de danske viser, som han indledte karrieren med i begyndelsen af 1960'erne.

Povl Dissing: Smertefulde sange

Universal

Er udkommet

Er Povl Dissing på vej til at stoppe karrieren?

Det spørgsmål dukker uvægerligt op, når man tænker på de seneste to udspil fra den 72-årige sanger. Først en udgave med jazzklassikere, som var hans oprindelige indgangsvinkel til musikken i 1950'erne, og nu nyfortolkninger af de danske sange, som han begyndte at optræde med som troubadour i begyndelsen af 1960'erne.

Synger han på sidste vers, er disse to udspil i hvert et flot punktum på en lang og glorværdig karriere. Men mon ikke, der kommer mere fra hans mund?

Det er vi trods alt mange, der håber.

Ikke noget hengemt


Selv om det er gamle, danske sange, anes lugten af hengemt overhovedet ikke. De fremtræder moderne og kunne lige så godt være skrevet i går.

Det demonstrerer bare, hvor dygtig Povl Dissing er til at vælge sine sange - de gælder altid, uanset hvilket årti vi skriver.

Dengang i 1960'erne blev han betragtet som en provokerende skikkelse på folkemusikscenen, der fik skyld for at gøre grin med den danske sangskat på grund af sin hæse og teatralske fremførelse af teksterne med masser af følelse i.

I dag er han sammen med Benny Andersen en del af den danske musikkanon, og så kan det vel ikke blive finere.

Erfarne unge


En stor del af skylden for det fremragende udspil, og at de gamle numre føles friske og nye, er akkompagnementet fra blandt andre hans to sønner, Rasmus og Jonas samt Las Nissen.

Den yngre trio har tillige sat det sidste præg på cd'en som producere sammen med gamle Dissing selv. Og i den rolle må man imponeres af de unges erfaring.

De virker som musikere, der har spillet sammen i årtier, men selvfølgelig kender de Povl Dissing gennem deres kvartet, Dissing, Dissing, Las & Dissing, og ved hvilken indpakning, som hans særegne stemme skal have, nemlig afdæmpet, enkel musik med masser af råderum til sangen.

Dette udspil med smertefulde sange, som Povl Dissing med sin sang tilfører ekstra styrke, er tæt på den klasse, som ”Svantes Viser” er i. Dog af en anden art, fordi Benny Andersen ikke har været inde over teksterne.

Blå bog

Povl Dissing


Født den 27. januar 1938.

Dissing begyndte med at spille jazz i 1950'erne. Hans instrument var kornetten.

Han blev et specielt indslag på folkemusikscenen i begyndelsen af 1960'erne, men fik uventet hitlistesucces i 1968 med ”25 minutter endnu” og ”Lad mig blive noget”.

Med pladeudgivelsen af Benny Andersens ”Svantes viser” i 1973 blev han folkeeje.

Indspilningen er en del af den danske kulturkanon.

Foruden Benny Andersen har han optrådt i alskens samarbejder, også med to af sine sønner.

www.povldissing.dk

Anmeldelse: Povl Dissing (Tønder Festival)

27-08-2011: Udgivelsen ”Smertefulde sange” blev omdrejningspunktet i Povl Dissings fine koncert. Læs artikel

Anmeldelse: Kim Larsen & Kjukken: Glemmebogen for børn

13-10-2008: Kim Larsen tøffer langt ud i skoven i Oles gamle autobil, og børnesangene swinger og fænger.

Læs artikel

Anmeldelse af Allan Olsen - Jøwt

01-03-2013: Den nye plade fra Allan Olsen er både poetisk og godt skruet sammen. Han kunne dog godt have satset mere på de barske historier. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...