Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse: Niels Hausgaard (Musikteatret,.. | musik.guide.dk

Anmeldelse: Niels Hausgaard (Musikteatret, Holstebro)

På sin årlige turné lægger den nordjyske show-mand denne gang vægt på det musikalske i samspil med Anne Dueholm. I stedet for meget skarpe ironiske betragtninger om politik fokuserer Niels Hausgaard på lune bemærkninger.

Show

Musikteatret, Holstebro:

Niels Hausgaard

Turné 2011 med Anne Dueholm på saxofon.

Fredag aften, showet gentages i aften, lørdag, samme sted.

Den udsolgte turné fortsætter landet over til den 3. april.

De lå som uindpakkede gaver til den krøllede nordjyske hjerne, men han forbigik dem stort set i tavshed:

Lene Espersens korte tid som udenrigsminister og hendes ferier, Lars Løkke Rasmussens pludselige skifte i efterlønssagen, Villy Søvndals fortsatte march ind mod midten af dansk politik og sidst, men ikke mindst Henriette Kjærs farvel efter rod i privatøkonomien.

Niels Hausgaard lod gaverne ligge, og det skuffede flere af tilhørerne i det fyldte musikteater i Holstebro.

I første del havde han berørt regeringen ganske kort med en bemærkning om, at ”han da havde lært, at man ikke sparker på nogen, som allerede ligger ned.”

I pausen gik snakken bl.a. på, at nu måtte der da komme noget skarp politisk satire, men det udeblev bortset fra et par hip til landbrugets egen fødevareminister Henrik Høegh og til Bertel Haarder efter hans vredesudbrud på tv.

En sejtrækker

I stedet blev den korte anden omgang lidt af en sejtrækker, fordi det ene musiknummer efter det andet og de korte historier fra det hausgaardske univers lignede hinanden for meget.

Ingen tvivl om, at hovedparten af folk kommer for at høre Niels Hausgaards stand-up med skarpe ironiske bemærkninger om politik og samfund og de lune historier fra nabolaget – og ikke så meget hans sange.

Bl.a. savnede mange sikkert nye beretninger om hans ”bror” og hans lidt store kone. Nu er Hausgaard gået over til deres søn, men det er ikke nær så sjovt at høre om.

Harmonisk musik

I stedet havde troubadouren dømt fredagshygge, hvor vægten lå på det musikalske, fordi han havde medbragt saxofonisten Anne Dueholm. Et godt miks, der gav ekstra stemning og harmoni over Hausgaards sange, også fordi hun bidrog vokalt.

Men som nævnt blev det ensformigt i anden omgang.

Selv om det kan lyde anderledes ud fra ovennævnte var pengene ikke spildt. Problemet er bare, at man har så store forventninger til årets udfald fra den skarpe iagttager, og de blev ikke indfriet.

Denne gang blev det et show under gennemsnittet.

Fremragende begyndelse

Det begyndte ellers fremragende, så den første time bød på masser af fint turnerede pointer om Gud, konge og fædreland og masser af latterbrøl fra publikum. Også Anne Dueholm måtte vride sig af grin, når Hausgaard improviserede.

Første afdeling blev dog trukket ud for længe, og til sidst faldt niveauet.

De snakkede håndbold

En anden indikation af showets kvalitet var, at der slet ikke blev snakket Niels Hausgaard, da koncerten var ovre – nej, folk jublede i det små over Danmarks sejr i semfinalen i VM i håndbold over Spanien, der blev afviklet samtidig.

Den havde mange tilhørere fulgt på internettet under forestillingen. Måske det også indvirkede på hele forløbet.

Niels Hausgaard

Entertainer, sanger og sangskriver

Født den 31. august 1944 i Hirtshals.

Landskendt med nummeret fra 1972 ”Først en halv time” på nordjysk dialekt.

I de sidste mange år har han draget land og rige rundt i de første af årets fire første måneder og med udsolgte huse som resultat.

Hausgaard optræder også fast på årets Tønder Festival den sidste weekend i august.

Hjemmeside: www.nielshausgaard.dk

Anmeldelse: Niels Hausgaard, Tønder Festival

28-08-2010: Entertaineren havde til Tønder Festival engageret en saxofonist, men man kunne nærmest ikke høre hende. Læs artikel

Anmeldelse: Hausgaard trodsede lungebetændelse

08-03-2010: Et midtvejs-tjek på Hausgaards turné viser, at hans show nu kører som smurt - trods hyppige host.

Læs artikel

Anmeldelse: Niels Hausgaard: Show (dvd)

21-11-2009: Niels Hausgaards show fra i år udsendes på dvd suppleret med nogle af hans mest kendte monologer.

Læs artikel

Anmeldelse: Eels (Store Vega)

09-09-2010: Mark Oliver Everett alias Eels stod for overraskende iscenesættelse og løjerligt nærvær til forrygende koncert. Læs artikel

Anmeldelse: Natalie Merchant: Leave Your Sleep

22-05-2010: Natalie Merchant har researchet i syv år og udvalgt 26 digte fra arkiverne. Dem har hun sat musik til - i vidt forskellige stilarter.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...