Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Hausgaard trodsede lungebetændelse | musik.guide.dk

Hausgaard trodsede lungebetændelse

<p> Et midtvejs-tjek på Hausgaards turné viser, at hans show nu kører som smurt - trods hyppige host. </p>

MCH Herning Kongrescenter:

Niels Hausgaard: Jomfru igen

Søndag aften

Søren Gade (”Far her”), hans tåre-overdængede afsked med Forsvarsministeriet og genudsendelsen af samme optrin som dokumentarfilm på TV 2, den må da ligge lige til højrebenet for Niels Hausgaard.

Især da han søndag aften optrådte hjemme i Søren Gades højborg i Vestjylland. Men nej!

Entertaineren sagde til kpn.dk efter showet, at Gade-episoden simpelthen var for patetisk til, at han vil tage den op.

Regeringsrokaden kom dog på tværs af Hausgaards oprindelige plan, og han måtte droppe nogle numre.

Host en del af showet

Det understregede han med det samme i showet, hvor han ligeledes fastslog, at host denne aften hørte med til repertoiret. Stemmen havde det skidt, og trods flittig tilførsel fra vandglasset truede den med helt at strejke undervejs.

Med sin professionalisme fik Hausgaard i perioder sine host til at virke som en naturlig del af showet med muntre bemærkninger og efterfølgende jubelbrøl i den fuldt besatte største sal i Herning Kongrescenter.

Andre gange hostede han lidt, men fortsatte lynhurtigt sin monolog, som om intet var hændt. Derfor virkede det ikke særligt forstyrrende.

En penicillinkur er overstået

Efter showet kunne han fortælle, at han havde lungebetændelse og feber, og at han allerede havde været på én penicillinkur. Skulle han have optrådt i aften, mandag, havde han måttet melde afbud.

Heldigvis for Hausgaard har han nu 10 dages pause med at optræde. I stedet vender landmanden og stutteriejeren efter planen tilbage til Herning for at se ”Hingstekåring 2010” under Dansk Varmblod i denne uge, en årligt tilbagevendende begivenhed for Hausgaard.

I år har han oven i købet selv en hingst med til det store internationale arrangement.

Farvel til Sander

Tilbage til showet og den repertoire-generende regeringsrokade. Den betød eksempelvis, at den ellers altid tilstedeværende, nu fhv. videnskabsminister Helge Sander (V), var skåret væk - selv i hans hjemby.

Det var kun et lille bitte hip til et andet yndlingsoffer, Brian Mikkelsen (K), og joken om Villy Søvndal (SF), der havde været rundt om alle standpunkter kom heller ikke med.

Derimod havde deltidslandmanden Hausgaard det så herligt med den nye minister for bl.a. landbruget, der er i knæ på grund af en kæmpegæld.

”Dansk Landbrug er fallit! Hvad gør man så? Man ansætter næstformanden for fallitboet som minister.”

Den sidste hentydning skyldes, at den nye minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Henrik Høgh (V) er tidligere næstformand for organisationen Dansk Landbrug.

Heldigvis så stor gæld

I samme boldgade fortsatte hans satire, som ender i, at det er godt, at gælden i landbruget er på 360 mia. kr. og ikke 360 kr., for i det sidste tilfælde skulle landbruget så betale med det samme.

I stedet får det nu en støtte på en mia. kr.

Mens det politiske blev neddæmpet, er showet endt i en mere eller ren udstilling af Hausgaards force.

Han kigger på en hverdagssituation, kaster den lidt op i luften og kan pludselig med sin lune og skæve humor give den nye og groteske vinkler, som kalder på lattermusklerne. Krampen i de regioner var ved at indfinde sig i flere tilfælde i Herning.

Comeback til broderen

Der blev ligeledes mere luft til Hausgaards ”berømte”bror – han er storebror til Niels Hausgaard, viser det sig – hans tunge kone, familie og venner.

Under de første shows på turneen blev denne Hausgaard-evergreen stort set forbigået.

Alt i alt har tre fjerdele af emnerne fra det første show, som kpn.dk anmeldte i Vostrup for snart to måneder siden, overlevet. Nogle indslag er blevet kortere, andre længere, men ingen med de nøjagtig samme ord.

Trods feberen i kroppen sluttede Hausgaard i Herning af med en opfordring fra en tilhører på et nummer fra sidste års repertoire, den rørende ”Far”, og til allersidst en gammel sang på dialekt fra Vendsyssel.

”Jeg kan ikke flere sange, og jeg har ingen stemme”, var Hausgaards afskedssalut efter det enlige ekstranummer.

Det sidste var sandt, det første udsagn yderst diskutabelt.

NIELS HAUSGAARD

Entertainer, sanger og sangskriver

Født den 31. august 1944 i Hirtshals.

Landskendt med nummeret fra 1972 ”Først en halv time” på nordjysk dialekt.

Titlen på hans nye show ”Jomfru igen” refererer til, at han optræder solo efter flere år, hvor han blandt andet har haft følgeskab af guitaristen Christian Alvad og sangerinden Signe Svendsen.

Han optræder næste gang den 17. og 18. marts i Tinghallen i Viborg.

Alle hans koncerter inklusive ekstrakoncerter på turneen indtil den 25. april er udsolgte.

Hausgaard på nettet: www.nielshausgaard.dk

Anmeldelse: Niels Hausgaard (Musikteatret, Holstebro)

29-01-2011: På sin årlige turné lægger den nordjyske show-mand denne gang vægt på det musikalske i samspil med Anne Dueholm. I stedet for meget skarpe ironiske betragtninger om politik fokuserer Niels Hausgaard på lune bemærkninger. Læs artikel

Anmeldelse: Niels Hausgaard, Tønder Festival

28-08-2010: Entertaineren havde til Tønder Festival engageret en saxofonist, men man kunne nærmest ikke høre hende. Læs artikel

Anmeldelse: Niels Hausgaard: Show (dvd)

21-11-2009: Niels Hausgaards show fra i år udsendes på dvd suppleret med nogle af hans mest kendte monologer.

Læs artikel

Anmeldelse af Allan Olsen - Jøwt

01-03-2013: Den nye plade fra Allan Olsen er både poetisk og godt skruet sammen. Han kunne dog godt have satset mere på de barske historier. Læs artikel

Anmeldelse: Rasmus Lyberth (Tønder Festival)

27-08-2011: Rasmus Lyberth spiller på Tønder Festival hvert femte år, og han tror ikke på, at han vender tilbage som 65-årig. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...