Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse: Beirut: March Of The Zapotec | musik.guide.dk

Anmeldelse: Beirut: March Of The Zapotec

<p> Mexico og Belgien indgår nu i Beiruts multikulturelle musikalske collager. </p>

Beirut:

March Of The Zapotec

Pompeii/Bonnier Amigo

dobbelt-cd

Udkommer mandag

Normalt vil man ikke forbinde festmusik fra Balkan med mexicansk begravelsesmarch. Men for nordamerikaneren Zach Condon, bedre kendt som Beirut, er ingen mærkværdige spring umulige.

Dette er hans tredje plade, lidt unødigt delt op i to ep'er – synes man. Men det retfærdiggøres af, at musikken på den ene går i retning af Mexico, på den anden i retning af Belgien!

Den skrøbelige balkan-inspirerede lyd, som Beirut rendyrkede på sine to tidligere album, er let genkendelig på den "mexicanske" cd, selv om lange forløb hér er instrumentale – og Condons lyse røst ellers er en vigtig del af helheden. Musikken er indspillet i Oaxaca i Mexico.

Så er electro-synth-instrumenteringen på den "belgiske" cd mere uventet. Men akkurat som hele Beiruts specielt sammensatte lydbillede for to-tre år siden vandt frem oven på den første forbløffelse hos publikum, gør samspillet med den specielle stemme og den syntetiske lyd det sikkert også. Måske tilmed et kup for visse dansegulve?

Der er noget fragmentarisk og skitseagtigt over den samlede dobbelt-cd. Af det ledsagende materiale kan læses, at en del af ideerne – især til den mere elektroniske del af projektet – opstod, før Beirut blev til virkelighed i 2006. Men det tager ikke noget fra forventningerne til det forhåbentligt snart kommende næste rigtige album.

Beirut

  • Dannet i 2006 af Zach Condon (født i Santa Fe, New Mexico, i 1986), efter at han havde stiftet bekendtskab med balkanmusik på rejse i Europa, bl.a. Paris. Han selv er det eneste faste "medlem" af bandet.
  • Album: "Gulag Orkester", 2006, og "The Flying Club Cup" (2007).

Anmeldelse: Tinariwen: Imidiwan/Companions

11-08-2009: Tinariwens ørkenrock er ikke blevet pænere eller mere strømlinet. Men studiefaciliteterne trækker vitaliteten bedre frem.

Læs artikel

Anmeldelse af New Order - Music Complete

25-09-2015: Den hårdt prøvede Manchester-gruppe New Order har genfundet det elektroniske udgangspunkt på overraskende vitalt comeback-album. Læs artikel

Anmeldelse af Foals - What Went Down

04-09-2015: Det britiske rockband Foals formår ikke at leve op til den hæsblæsende indledning på nyt album. Læs artikel

Anmeldelse af Mbongwana Star - From Kinshasa

25-05-2015: Mbongwana Stars debutalbum er fascinerende. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...