Find mere om:
Sværere at sælge koncertbilletter | musik.guide.dk

Sværere at sælge koncertbilletter

<p> Det går langsommere med at sælge billetter til store koncerter herhjemme. The Police-koncert i Haderslev er aflyst. </p>

Det er blevet hverdag for arrangørerne af store rock- og popkoncerter i Danmark.

»I de seneste tre-fire år har forbrugerne kastet sig over stort set alt, hvad der er blevet annonceret af store koncerter rundt om i landet. Sådan er det ikke længere,« siger koncertpromotor Flemming Schmidt, direktør i Live Nation, der er landets største koncertvirksomhed.

»For selv om det samlede antal af koncerter rent faktisk er stigende, går det flere steder langsommere med at sælge billetter til nogle af de store shows,« siger han.

»Det skyldes efter min opfattelse, at folk i højere grad vurderer det enkelte pop- og rocknavn, koncertstedet og billetprisen, hvilket bl.a. hænger sammen med, at mange mennesker én gang har prøvet at betale en høj billetpris for at stå på en græsmark et eller andet sted i Danmark,« siger chefen i Live Nation, der indtil for nylig hed Dkbmotor.

Flemming Schmidts udmelding kommer, efter at udendørskoncerten i Haderslev med The Police, der skulle være foregået den 13. juni, er blevet aflyst. Her var Live Nation bindeled mellem arrangøren, Kultur I Syd, og bandets management. Der var ifølge arrangøren solgt omkring 7.000 billetter, hvor man havde regnet med mindst 14.000 solgte billetter og håbet på op til 30.000 betalende publikummer.

Så da bandet selv tilbød at trække sig, fordi man havde fået et andet show i Europa, slog arrangørerne til.

Et milliontab
Den aflyste koncert kommer dog stadig til at koste Kultur I Syd penge, oplyser foreningens eventmanager Jes Johansen. Han taler indtil videre om et milliontab og henviser til, at der bl.a. er blevet brugt mange penge på markedsføring og planlægning.

»Jeg tror, at flere faktorer spiller ind i forhold til det manglende billetsalg. En forklaring kan være, at folk for øjeblikket ser ekstra meget på, hvordan de bruger deres penge, fordi huspriserne ikke bliver ved med at stige, og på grund af, at der har været uro på aktiemarkedet,« siger eventmanageren.

Sund udvikling
Live Nations Flemming Schmidt mener, at det som udgangspunkt er sundt for koncertbranchen i Danmark, at det er blevet lidt sværere at tiltrække kunder.

»Der har været en tendens til, at mange byer og arrangører har kæmpet om koncerterne, som dermed er endt med at få meget høje billetpriser og er blevet placeret på store græsarealer for at give plads til mange tilskuere. De to ting hænger jo egentlig ikke særlig godt sammen, når man skal nyde en koncert. Så hvis honorarerne til kunstnerne kan dæmpes, vil det alt andet lige give bedre forhold for koncertgængerne,« mener Flemming Schmidt.

Han var, pudsigt nok, involveret i kæmpekoncerterne i Horsens for et par år siden med henholdsvis Madonna og Rolling Stones. Efterfølgende lød der kritik af, at mange tilhørere hverken havde kunnet se eller høre koncerterne ordentligt.

Det skulle afprøves
»Det skulle simpelthen afprøves, om man kunne lave så store koncerter i Danmark. Bagefter kunne man konstatere, at der var problemer, især i forhold til udsyn og logistik,« siger Flemming Schmidt.

Han oplyser, at Live Nations koncerter med superstjernerne Celine Dion og Bruce Springsteen, begge i Parken, samt Mark Knopfler i Forum og Augustenborg er blevet udsolgt - i et lidt langsommere tempo end det ville have været tilfældet for et par år siden.

Tilsvarende forudser Flemming Schmidt, at Live Nations store shows i hovedstaden med Kylie Minogue, Kiss, R.E.M. og Elton John bliver mere eller mindre udsolgt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra et par andre toneangivende koncertaktører, ICO Concerts og ET Concert Promotion, der er involveret i bl.a. de ikke-udsolgte koncerter med Dolly Parton, Bon Jovi og Leonard Cohen.

Billetsalget lige nu

 • Bruce Springsteen i Parken den 29. juni (udsolgt).
 • Celine Dion i Parken den 5. juni (udsolgt).
 • Roger Waters i Fionia Park i Odense den 13. maj (godt 14.000 billetter solgt).
 • Mark Knopfler i Forum og Augustenborg henholdsvis 19. april og 1. juni (udsolgt).
 • Kylie Minogue i Forum den 8. juni (godt 7.000 billetter solgt).
 • Iron Maiden i Horsens den 27. juli (godt 12.000 billetter solgt).
 • R.E.M. i Parken den 6. september (godt 24.000 billetter solgt).
 • Elton John i Parken den 29. november (ca. 9.000 billetter solgt).
 • Bob Dylan i Arena Fyn i Odense den 28. maj (ca. 4.000 billetter solgt).
 • Leonard Cohen i København og Århus henholdsvis den 5. og 6. juli. (stadig billetter)
 • Dolly Parton på Viborg Stadion den 15. juni (stadig billetter)
 • Bon Jovi på Messepladsen ved Gl. Estrup den 19. juni (stadig billetter).
  Kilder: Live Nation, Billetnet.dk og Billetlugen.dk
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...