Find mere om:
Susan Boyle taber til teenager | musik.guide.dk

Susan Boyle taber til teenager

<p> Selv om den skotske realitystjerne har leveret rekordsalg, kan hun ikke slå ung countrystjerne. </p>

Susan Boyle er for sjette uge i træk gået ind på den amerikanske hitlistes førsteplads.

Det sker med et salg på 137.000 stk. af pladen "I Dreamed A Dream". Det samlede salg for skottens debutplade ligger dermed på 3,104 mio. stk. i verdens største og vigtigste musikland.

Salgstallet bliver ikke mindre imponerende af, at det er opnået i løbet af blot halvanden måned - og hvis Susan Boyle-albummet var udkommet et par uger tidligere, havde hun højst sandsynligt kunnet krones som den, der har udgivet det bedst sælgende album i USA i 2009. I forvejen står hun for 2009s bedst sælgende album i Storbritannien.

Sådan kommer det ikke til at hedde sig i historiebøgerne.

Taylor Swift sælger mere

Den unge amerikanske countrystjerne Taylor Swift overgår nemlig Susan Boyle-pladen med sit album "Fearless".

Det har i en stor del af året ligget i toppen af hitlisten, og det samlede salg på albummet er opgjort til 3,217 mio. stk. i USA.

Susan Boyle og Taylor Swift er de eneste, som i 2009 formår at sælge et album i over tre mio. stk. i USA.

Nummer tre på den amerikanske årsliste er Michael Jackson.

Hans opsamlingsalbum "Number Ones" opnår et salg på 2,36 mio. stk., mens Lady Gaga scorer et salgstal på 2,24 mio. stk. for "The Fame."

Jacko sælger flest album

Der står i øvrigt Michael Jackson på fire af de album, som optræder i top 20-listen over de bedst sælgende album.

Soundtracket til filmen "This Is It" opnår en 12. plads med et salg på 1,29 mio. stk., "Thriller" ligger på 14. pladsen med et salg på 1,27 mio. stk., mens "The Essential" ligger nummer 20 med et salg på 1,15 mio. stk.

Dermed bliver Jackson den kunstner, der i 2009 samlet set har solgt flest album i USA. I alt 8,2 mio. stk. Næstbedst i det regnskab er Taylor Swift med 4,6 mio. stk.

Det samlede albumsalg i USA over en 52 uger lang periode lå på 373,9 mio. stk. Det er et fald på 12,7 pct. i forhold til samme antal uger året forinden.

Nyhed: Michael Jackson blev det største hit

07-01-2010: Rasmus Seebach blev efter en forrygende slutspurt det bedst sælgende danske navn. Den mest populære sang i radioen står Jason Mraz bag. Læs artikel

Nyhed: Susan Boyle giver alle baghjul

04-01-2010: Realitystjernen står for årets bedst sælgende album. Lady Gaga's navn optræder flere gange.

Læs artikel

Nyhed: 2003-plade nomineret til årets album

14-10-2009: Seks år gammel Michael Jackson-opsamling er nomineret til årets plade ved prestigefyldt amerikansk musikprisfest.

Læs artikel

Anmeldelse: Taylor Swift: Fearless

06-03-2009: Taylor Swift har opnået imponerende hitsucces i sit hjemland, USA. Nu udkommer succespladen herhjemme. Læs artikel

Anmeldelse af Michael Jackson - Xcape. Deluxe Edition

09-05-2014: Popkongen: Det nye Michael Jackson-album, der består af otte numre, som bygger videre på gamle indspilninger, byder på en troværdig kvalitet og høj underholdningsværdi. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...