Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Mary J. Blige: Stronger With Each Tear | musik.guide.dk

Mary J. Blige: Stronger With Each Tear

<p> Mary J. Blige leverer på nyt album stærke beviser på, hvad hun magter. </p>

Mary J. Blige:

Stronger With Each Tear

Geffen/Universal Music

Der mangler måske nok det helt vilde wauv-hit.

Til gengæld er der nogle store stærke soulbolsjer i den nye skål med musik fra Mary J. Blige.

Desværre er der også nogle numre, som det er en hel del sværere at holde af.

Først de gode nyheder:

Sidste nummer på albummet er ”Color”, der også findes på soundtracket til den kritikerroste film ”Precious”.

Saadiq spiller bas

Sangen er produceret af soulsolisten Raphael Saadiq, der også spiller bas og guitar på en produktion, der stikker dybt ned i historien om amerikansk soulmusik.

”Color” er gammeldags uden at være letbenet, spekulativ retro. Fordi 39-årige Blige synger absolut forrygende, mens stilen og stemningen er iørefaldende smuk.

Næstsidste nummer, ”In The Morning”, er en anden lækkerbisken.

Stilen er 1970’er-agtig, og man kan ikke lade være med at tænke på Curtis Mayfield og Isaac Hayes. Men selvfølgelig holder man også øje med Mary J. Blige, der leverer en stærk vokal præstation.

”Kitchen” (det er, godt gættet, sang nummer ti!) er produceret af drømmeteamet The-Dream og Tricky Stewart, der har stået bag en stribe af hits.

Køkkenregionerne

Køkkensangen kommer sikkert ikke til at figurere som en af deres eller Mary J. Bliges største. Men spankulerende på en pianostemning får sangerinden med stor, sprød stemme fortalt, hvem der skal bestemme, når det handler om køkkenregionerne.

Sang nummer ni, ”We Got Hood Love”, viser også hovedpersonen i stærk vokal form. Hvorfor Trey Songz skal medvirke, kan man til gengæld sætte spørgsmålstegn ved.

Unge mandfolk

At han er 25 år og en stjerne i sin egen ret hos et ungt publikum, har dog uden tvivl spillet en rolle – og det er ikke eneste gang på albummet, der i løbet af de fire første numre præsenterer Mary J. Blige i selskab med unge populære rappende mandfolk som Drake på 23 og T.I. på 29.

Drake medvirker på ”The One”, hvor Mary J. Blige synes, at det er nødvendigt at lege lidt med auto-tuneren (på et tidspunkt, hvor den er ilde set!). Dét er nu egentlig ikke det store problem. Værre er det, at sangen i relevans og charme ikke er særlig interessant.

”Good Love” med T.I. er meget mere charmerende med blæsere og kor og en forfriskende funky stil med referencer til f.eks. Earth Wind & Fire og Michael Jackson i senhalvfjerdserne.

Men ærlig talt kunne T.I. sagtens have været udeladt - der går alligevel mere end et par minutter, før han for alvor giver lyd fra sig!

Norsk producerduo

Den norske producerduo StarGate leverer en iørefaldende gennem-computeriseret sag med ”I Feel Good”.

Det maskinelle udtryk fungerer godt i samspil med Mary J. Bliges stolte stemme (som også er blevet kørt igennem en computer eller to).

StarGate formår ikke at fortsætte succesen med ”I Am”. Sangen er i for høj grad en - lidt flad - gentagelse af "I Feel Good".

Sampler Billy Paul

En anderledes poppet attitude er der over den rimelige ”Each Tear”, der dog går fra farve til sorthvid, da det diskofile selskab ”I Love U (Yes I Du)” viser sig, akkompagneret af et sample af soulsanger Billy Pauls ”Let The Dollar Circulate”.

Med dette element som en afgørende ingrediens er der kreeret et lækkert nummer.

Det er en lille fascinerende skikkelse, formet af soul, disco og elektronisk musik, som man bare ikke kan lade være med at stirre på og vende tilbage til.

Studiealbum

  • What's the 411? (1992)
  • My Life (1994)
  • Share My World (1997)
  • Mary (1999)
  • No More Drama (2001)
  • Love & Life (2003)
  • The Breakthrough (2005)
  • Growing Pains (2007)
  • Stronger With Each Tear (2010) - udkom i USA i fjor

Nyhed: Popidol skal spille sangerikon

17-05-2010: Den amerikanske sangerinde Mary J. Blige skal spille sangerikonet Nina Simone på det store lærred.

Læs artikel

Anmeldelse: Tom Jones (Forum Horsens)

29-09-2009: Den vokale urkraft brænder stadig hos 69-årige Tom Jones, som forbliver en uforbederlig trussetyv og en buldrende brøleabe med soul i hjertet.

Læs artikel

Anmeldelse: Raphael Saadiq (Lille Vega)

21-04-2009: Den dygtige amerikanske soulmusiker Raphael Saadiq var allerbedst, når han tog for sig af de stærkeste numre fra sit Motown-venlige album.

Læs artikel

Anmeldelse af Lukas Graham - Forum, Frederiksberg

29-11-2015: Lukas Graham overbeviste i Forum 10.000 gæster om, at han er tidens store hjemlige poporiginal. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...