Find mere om:
Schaufuss aflyser Bowie-forestilling | musik.guide.dk

Schaufuss aflyser Bowie-forestilling

<p> Balletchef Peter Schaufuss aflyser en Bowie-forestilling og henviser til, at der er kommet ændringer i kravene fra rettighedsorganisationen Koda. </p>

Hidtil har balletchefen Peter Schaufuss fastslået, at han kunne lancere danseforestillingen "The Man Who Fell To Earth" med musik af den britiske popstjerne David Bowie.

Men nu meddeler Peter Schaufuss i en pressemeddelselse, at forestillingen, som Peter Schaufuss Balletten skulle have stået bag, er aflyst.

I stedet vil han præsentere en forestilling med Hollywood-ikonet Marilyn Monroe som omdrejningspunkt.

Den melding kommer, efter at David Bowie-forretningen i britiske medier har taget stærkt afstand fra, at numrene som "Life On Mars" kunne blive benyttet.

Aldrig sjovt

Peter Schaufuss udtaler:

"Det er aldrig sjovt at skulle ændre ens opsætningsplaner vedrørende forestillinger.

Jeg har siden oktober 2005 arbejdet på David Bowie-forestillingen. Men på grund af ændringer i den oprindelige aftale med Koda har vi måttet erkende, at David Bowies musik ikke kan benyttes til sceneopførelser. Det har vi valgt at respektere fuldt ud og ser frem til arbejdet med "Marilyn".

Komponistrettighedsorganisationen Kodas pressechef Birgitte Henriksen siger om sagen:

"Vi har modtaget en mail fra David Bowies danske musikforlag Fairwood Music. I den mail bliver vi gjort opmærksom på, at forlaget har gjort Peter Schaufuss Balletten det klart, at man ikke ønsker at give tilladelse til at bruge David Bowies musikværker.

Når kunstneren kræver det, kan Koda nedlægge forbud mod brugen af musik. Det er sket. At vi kan nedlægge forbud, står i de generelle vilkår for brug af beskyttet musik i forestillinger."

Erstatningsforestillingen ”Marilyn” er en handlingsballet i to akter.

Her vil man efter planen finde musik "fra hendes store musical- film og de store samtidige sangkunstnere Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., og Nat King Cole", bliver det oplyst.

Positive overfor ændringen

Peter Schaufuss fastslår, at de teatre, hvor Bowieforestillingen skulle have været på plakaten, er positive over for ændringen:

"Jeg har personligt talt med alle vores spillesteder i næste sæson, som er positive over denne ændring i næste sæsons repertoire," hedder det i pressemeddelsen.

"Marilyn" har verdenspremiere på Aarhus Teater den 25. september 2008 og fortsætter derefter på turné i hele Danmark.

Det har ikke været muligt at få en kommentar Peter Schaufuss.

Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...