Anmeldelse:
Anmeldelse: 2 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af José González - Vestiges & Claws | musik.guide.dk

Virksom musikalsk sovepille

José González skuffer med banaliteter pakket ind i andægtig folk.

SINGER/SONGWRITER
JOSÉ GONZÁLEZ
VESTIGES & CLAWS
Mute/Playground Music

gonzalez.jpg

Svenske José González fik sit gennembrud i 2006 med en kombination af en flot fortolkning af The Knife-sangen ”Heartbeats” og en visuel lækker tv-reklame, hvor et væld af farvede bolde hopper omkring i slow motion i San Francisco.

Sneglefarten mestrer han stadig, men man savner i dén grad en uforglemmelig sang og farverige indslag på José González’ nye album.

Det er søvnig og indadvendt singer/songwriter fra start til slut, og musikalsk og lyrisk virker González nærmest selvtilstrækkelig og med ryggen til lytteren. Vi må nøjes med pæn og konfliktsky folk fra en afbalanceret sanger, der sidder på sikker afstand af sine emner og ikke viser vilje til at adressere eller formidle store sjælelige rystelser – eller søge nye musikalske grænser.

Enlig kvidrende svale

Singlen ”Leaf Off/The Cave” er en enlig opmuntring. En stille, sensuelt swingende og ulmende skovmands-jam. Men det er ikke de tørre natur-filosofiske betragtninger, der får udtrykket til at vibrere.

Og når sangeren i ”Open Book” spørger sig selv, ”what it’s all about?”, er spørgsmålet bestemt relevant, for budskabet om global forbrødring præsenteres så abstrakt, at det virker letkøbt frelst.

Kedsomheden er tiltagende. Søvngænger-narkosen sænker sig som en tæt tåge over den akustiske muzak i ”Vissel”, og den skønsanger-pæne ”Every Age” er lutter banalitet pakket ind i andægtigt slæbende folk.

De sange skal González unægtelig længere ud i skoven med.

Anmeldelse af Passenger - Whispers

21-07-2014: Vellykket album fra Passenger, som undgår desperat forsøg på at følge op på hitsingle. Læs artikel

Anmeldelse: Martin Høybye: Night like this

02-01-2012: Igennem den sidste halve snes år har sangskriveren Martin Høybye været i New York, Los Angeles og Nashville og for alvor snuset til countrygenren. Læs artikel

Anmeldelse: Sarah Lee Guthrie and Johnny Irion: Folksong

07-11-2009: Sarah Lee Guthrie agtede ikke at følge familiens oplagte musikvej, men en mand kom på tværs.

Læs artikel

Anmeldelse: M. Ward: Hold Time

11-03-2009: Den talentfulde amerikanske sanger, sangskriver og guitarist giver på nyt album sit bud på den 50 år gamle klassiker ”Rave On”.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...