Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse: Anmeldere elskede U2 | musik.guide.dk

Anmeldelse: Anmeldere elskede U2

<p> &quot;De har aldrig været bedre&quot; og &quot;et lille mirakel&quot; lyder det fra nogle af anmelderne. </p>

»Et lille mirakel«

Sådan skriver Politikens musikredaktør Erik Jensen om U2’s koncert i Casa Arena søndag aften i Horsens.

»Bono har måske nok haft ondt i ryggen, men det generer ikke den stemme, der bare bliver bedre og bedre. Jeg har aldrig hørt den så blændende før,« skriver Erik Jensen i sin 1920 ord lange anmeldelse, hvoraf ikke ét ord er negativ.

Triumf

»Ja, vi overgiver os fuldkommen til denne triumf af en fuldt mættet, fyldestgørende festforestilling af en koncert med mennesket og kærligheden mellem menneskene og det der er større, man selv må definere, som modtagelig skydeskive,« hedder det fra Jensen, der giver seks ud af seks mulige hjerter.

Det gør også BT, hvor anmelder Jan Have Eriksen skriver, at U2 »tog Horsens med storm«

»Lige præcis klokken 23.32, da U2 sluttede aftenens koncert i Horsens med ’Moment Of Surrender’ var øjeblikket, hvor overtegnede overgav sig. De har aldrig været bedre,« skriver Eriksen.

Endnu en turné

Hos Jyllands-Postens anmelder Peter Schollert er begejstringen en anelse mere afdæmpet. Her er der fire stjerner ud af seks mulige.

Schollert mener, at publikum oplevede »et band, der var på arbejde i endnu en by på endnu en turné«.

»”Magnificent”, sang Bono på et tidspunkt. Det kom ikke for alvor til at passe til den første af U2’s to koncerter i Horsens,« skriver han i anmeldelsen.

Fire stjerner

Det solide, men noget rutineprægede håndværk er kollegaen Thomas Søie Hansen enig i.

Han skriver i Berlingske Tidende, at U2 »leverede et gedigent professionelt stykke rockhåndværk,« men også at koncerten »langsomt mistede superstjernerne nerven og energien«.

Søie er således mest begejstret for den vilde scene og U2’s brug af teknologi, som han kalder »Det er »mere end blot et femte bandmedlem«. Han giver fire stjerner – ganske som Ekstra Bladet.

»Ja, de spillede 'Sunday Bloody Sunday', men det blev ikke just nogen bloddryppende søndag, da U2 indtog det jyske. Det var tværtimod en rar, lille hyggestund med fire glade superstjerner på verdens største scene,« skriver Peter Albrechtsen, der mener, at U2 »spredte hygge i Horsens uden at overanstrenge sig«.

I aften giver U2 sin anden koncert i Horsens.

Anmeldelse: U2 (Casa Arena, mandag)

17-08-2010: Det irske rockband var bedst i begyndelsen og slutningen af den anden koncert. Undervejs kneb det med at holde niveauet. Læs artikel

Anmeldelse: U2 (Casa Arena, søndag aften)

16-08-2010: Efter en forrygende begyndelse blev det irske rockbands koncert en blandet fornøjelse. Horsens’ fodboldstadion var ikke den optimale hjemmebane for U2’s kæmpescene. Læs artikel

Nyhed: U2 aflyser en række shows

25-05-2010: Det irske rockbands forsanger har været igennem en hasteoperation. Bandet udsætter koncerter til 2011.

Læs artikel

Nyhed: Bono hasteopereret i Tyskland

21-05-2010: U2-forsangeren skadet under træning. Mindst én koncert aflyses.

Læs artikel

Nyhed: U2's YouTube-hit varsler nye tider

09-11-2009: YouTubes live-transmission af U2's koncert i Californien blev så massiv en succes, at den for altid vil ændre strategien omkring den slags net-begivenheder.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...