Find mere om:
U2 har lavet bedste album i 25 år | musik.guide.dk

U2 har lavet bedste album i 25 år

Det amerikanske musikmagasin Spin fejrer 25-års jubilæum og har i den forbindelse lavet en liste med de 125 bedste album gennem de sidste 25 år. Førstepladsen indtages af U2s 1991-udgivelse "Achtung Baby".

U2's album, der blevet udgivet kort efter murens fald, gik direkte ind i folks hjerter. Især nummeret "One" satte gang i pladesalget. I dag har albummet solgt mere end 18 millioner eksemplarer.

Det verdenskendte irske rockband med energiske Bono i spidsen har vundet foran popprinsen Prince's album "Sign O' the Times". Derefter følger albums fra engelske The Smiths (3.pladsen), grungerock-pionererne fra Nirvana (4. plads) og det alternative rockband Radiohead (5. plads).

Spins website, hvor du også kan se hele listen, begrunder musikredaktør Charles Aaron kroningen af U2's album.

En udfordring

- I modsætning til Radioheads 'Ok Computer' og 'Kid A' tog U2 ikke deres postindustrielle, traditionelle rockdesillusion som et symbol på kulturel svaghed, men som en udfordring til at sadle om og transcendere, skriver han.

"Achtung Baby" blev "undfanget" samme aften, som Vesttyskland og Østtyskland blev gendannet og blev til Tyskland igen, nemlig den 3. oktober 1990.

Albummet er produceret af Brian Eno, Daniel Lanois og Steve Lillywhite.

Ritzau

Nyhed: Nyt U2-album i seks versioner

16-01-2009: Det irske band pakker de 11 nye sange på mange forskellige måder. Prisen varierer voldsomt. Den dyreste udgave af pladen koster flere hundrede kroner.

Læs artikel

Anmeldelse af U2 - Songs of Innocence

10-09-2014: U2 forærer nyt album væk via iTunes. Musikken er god. Tilgængeligheden er dårlig. Læs artikel

Anmeldelse: U2: Achtung Baby

29-10-2011: Genhør: Der var opløsningsstemning i U2, da gruppen i 1990 i Berlin begyndte indspilningen af det, som skulle ende med at blive det populære rockbands mest vellykkede album. Nu genudgives ”Achtung Baby”. Læs artikel

Nyhed: The Beatles-feberen stiger igen

25-11-2010: Gruppen er en sællert på nettet på grund af markedsføring og en tilgængelighed, der også appellerer til nye fans. Læs artikel

Anmeldelse: U2: At The Rose Bowl (Dvd/Blu-Ray)

14-08-2010: Bokssæt med U2-koncert og ekstramateriale giver et godt fingerpeg om, hvad publikum i Horsens kan vente sig søndag og mandag aften.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...