Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Tom Jones: Spirit In The Room | musik.guide.dk

Tom Jones: Spirit In The Room

Tom Jones kan stadig brøle. Hans forsøg med sange af Leonard Cohen og Bob Dylan giver dog ikke for alvor mening.

Tom Jones:

Spirit In The Room

Island Records Group/Universal Music

Tom Jones er blevet 71 år og er ikke længere bange for at vise verden, at håret og skægget er blevet gråt.

Han er heller ikke angst for at give sig i kast med at fortolke numre af bl.a. nogle af alle tiders største sangskrivere: Paul Simon, Leonard Cohen, Tom Waits, Paul McCartney og Bob Dylan.

Han gør forsøgene i kompetent selskab. Albummet er produceret af Ethan Johns, der også stod bag Jones' forrige plade, og som tidligere har samarbejdet med dygtige musikere som Ryan Adams og Ray LaMontagne.

Han brøler


Albummets grundstemning er alvorlig. Ingen skal tro, at denne plade kun er for sjov for en ældre mand. Dermed ikke sagt, at det er kedeligt. Numrene, der er præget af blues, rock'n'roll, country og soul, har sådan set en iørefaldende karakter.

Det gennemgående problem bliver dog, at Tom Jones' brøl af en stemme slet ikke har nuancerne til for alvor at udfordre originalerne.

For tydelig udtale


Han tager først fat om Leonard Cohens ”Tower Of Song”, men han formår aldrig for alvor at ramme en formidlende tone. Desuden trækker han meget af poesien og humoren ud af teksten ved at være for tydelig i sin udtale af ordene.

”Love And Blessings” stammer fra den jævnaldrende Paul Simons seneste album. Arrangementerne minder en del om hinanden - musikken bobler løs. Til gengæld magter Tom Jones ikke at udfordre den melodiøse blidhed, som Paul Simon diskede op med. På forsøget med Tom Waits' ”Bad As Me” kan waliseren kun brøle løs, og så fordufter ophavsmandens glade vanvid, mens hans udgave af Bob Dylans ”When The Deal Goes Down” er en alt for respektfuld efterligning.

Anmeldelse: Tom Jones: 24 Hours

02-12-2008: Tom Jones er aktuel med sit stærkeste album i en halv snes år. Pladen byder på bl.a. et Springsteen-covernummer og en sang skrevet af Bono og The Edge.

Læs artikel

Anmeldelse af Alabama Shakes - Sound & Color

20-04-2015: Alabama Shakes blev for tre år siden udskreget som det helt store. Og skuffede fælt. Læs artikel

Anmeldelse: Tom Jones (Store Vega, København)

25-11-2010: Trusse-regnen stilnede, da Tom Jones spillede i Store Vega. Sex-dyret var sat i bur. Gospel-brøleaben Jones var derimod på fri fod. Læs artikel

Anmeldelse: Tom Jones (Forum Horsens)

29-09-2009: Den vokale urkraft brænder stadig hos 69-årige Tom Jones, som forbliver en uforbederlig trussetyv og en buldrende brøleabe med soul i hjertet.

Læs artikel

Anmeldelse: Soulsavers: The Light the Dead See

12-06-2012: Det populære synthpopband Depeche Mode eksisterer formentlig kun i dag, fordi Dave Gahan har fået et større råderum end tidligere. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...