Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
The Burning: Rewakening | musik.guide.dk

The Burning: Rewakening

<p> The Burning lægger med nyt udspil op til sveddryppende koncerter. </p>

The Burning:

Rewakening.

Massacre Records / Target

The Burning har takket være et intenst energiniveau i løbet af få år formået at tilspille sig en fornem position på den danske metalscene. Prisen som "Best live band" ved Danish Metal Awards 2008 beviser dette.

Hos århusianerne er der ingen dikkedarer, ingen unødig teknisk svælgen i egen kunnen, ingen mainstream-tendenser eller forsøg på at virke påtaget hårde.

Først og fremmest virker The Burning som den kæmpende mands metal. Ærligt, tungt og direkte i fjæset. Sangene er skruet enkelt og logisk sammen, hvor målet hele tiden er at gå lige så meget i knæene som i nakken.

Af samme grund fornemmes der også spor af den metalliske amerikanske hardcore, hvor tidligere Biohazard og senere Hatebreed har siddet på tronen.

En mellemting imellem disse og sejtrækkende metalbands som Pantera og Crowbar kunne være en beskrivelse.

Momentum

The Burnings største force er den afveksling, den dynamik, der løber igennem ”Rewakening” som en rød tråd. Hvert nummer er tydeligvis skrevet til scenen og indeholder skift og breaks, der sørger for at momentum altid bevares.

Således på den eksplosive og riff-stærke ”Carnivora” og på thrash-granaten ”Repentance (Burned On The Stake)” med sine små og fine modulationer og iørefaldende melodiløb.

”Evangelical Cannibal” swinger olmt som hedengangne Pantera på deres bedste dage, ligesom heller ikke ”He Who Whispers In The Back Of Us All” og ”Eight Legged Omen” kan sige sig fri for inspiration fra sydstatsmetallerne.

Differentieret vokalarbejde

Effektiv er også frontmand Johnny Havens differentierede vokalarbejde, der strækker sig over dybe growls, næsten spokenword-agtige passager som på ”Cloven Hoof”, men som oftest befinder sig i indestængt hardcore-område.

Alt for ofte lyder nyere metalsangere ensporede i deres vokalarbejde. Noget sådant er ikke tilfældet her, hvor noget nær det optimale opnås, når man holder sig for øje, at der på ”Rewakening” på intet tidspunkt er tale om ren sang.

Endelig er Illdisposeds Bo Summer at høre på nummeret ”Live The Goat”, trækkende dette umiskendeligt mod deathmetal-hjørnet.

Ingen tvivl om at sveden atter vil dryppe, når The Burning i den kommende tid drager landet rundt med de nye sange i kufferten.

The Burning

  • Johnny Haven: Vokal.
  • Rasmus Vinding: Guitar.
  • Thue Møller: Bas.
  • Toby Høst: Trommer.

Diskografi

  • 2007: Storming The Walls.
  • 2009: Rewakening.

Anmeldelse af Essence - Prime

16-10-2015: Tre små pladetjek Læs artikel

Anmeldelse af Motörhead - Bad Magic

18-09-2015: Trods sine snart 70 år blæser frontfigur Lemmy Kilmister af sted på det nye Motörhead-maskineri. Læs artikel

Anmeldelse af Sleater-Kinney - No Cities To Love

19-01-2015: Sleater-Kinney har været væk i lang tid. Comeback-albummet står stærkt. Læs artikel

Anmeldelse af Smashing Pumpkins - Monuments to an Elergy

07-12-2014: Smashing Pumpkins kigger med en del held tilbage mod sin guldalder for 20 år siden. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...