Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af The Blue Van - Letters | musik.guide.dk

Drøm er blevet virkelighed

Dansk band leger store succesrige rockstjerner med et omfangsrigt bokssæt.

Rock
The Blue Van
Letters (Bokssæt)
Iceberg Records

Danske The Blue Van er ikke verdens største rockband – eller Danmarks mest populære band for den sags skyld. Det forhindrer hverken den erfarne kvartet eller pladeselskabet i at tænke anderledes og stort med et musikprodukt, der virkelig stikker ud fra mængden.

Bandet udgiver bokssættet ”Letters” med to vinyler, en cd og en dvd med musikvideoer og reportager med bandets fire medlemmer.

Mens gruppen foretrækker at synge på engelsk, kan man i reportagerne opleve, hvordan de formulerer sig med accenter, som er en påmindelse om gruppens jyske tilhørsforhold. Sådan skal det være. Ikke noget med at spille smarte her. The Blue Van ved, hvor det kommer fra, selv om bandet engang knoklede rundt i USA i jagten på det store gennembrud. Siden vendte gruppen hjem til et liv, der måske fremstod mindre smart, men som gav mere mening både kunstnerisk og kommercielt.

Idéen om sjov og ballade

Boksens musikvideoer har ikke haft voldsomme budgetter. De lever især højt på idéen om sjov og ballade, mens musikken rocker og ruller med en poppet imødekommenhed. Den kommer flot til udtryk på ”White Heat”, der er det stærkeste indslag på en udgivelse, som mere end noget andet demonstrerer, at The Blue Van har spillet sammen, så længe de – og vi – kan huske.

Den energi, medlemmerne udstråler på scenen, formår de at overføre til indspilningerne. Inspirationskilderne til sangene finder man i den britiske og ikke mindst amerikanske musik. Der er spor af rockabilly, rock’n’roll, garagerock, den blødt formede amerikanske radiorock og den meget groovy stil, som præger et fint nummer som ”Illusion”. Den sang har længe huseret i de digitale musikstrømme, f.eks. på YouTube og Spotify. Det samme gælder for de øvrige numre på henholdsvis den ene vinyl og den cd, der bliver kaldt ”Letters”.

Visionen i sin tid var, at bandet over en længere tidshorisont ville indspille og udgive sange for til sidst at samle musikken på ét værk.

Det vil være en overdrivelse at påstå, at de sange, der er samlet på ”Letters”, er braget igennem på de forskellige streamingtjenester. Men kvaliteten er højere, end det opgjorte antal af tv-sendinger og lytninger giver indtryk af. Også derfor giver det mening at samle sangene på vinyl og cd.

Fortolkning af Stones-sang

I bokssættet får de under titlen ”Postcards” selskab af indspilninger fra 2006-2015, der ikke tidligere er blevet udgivet. Denne samling er ikke stor kunst. Men numrene giver et godt indblik i, hvad The Blue Van er formet af. Der er bl.a. venligtsindede fortolkninger af sange med The Rolling Stones og The Eagles.

The Blue Van viser med boksen, at en stor drøm kan blive til virkelighed. Det er godt nyt for andre danske rockbands.

Anmeldelse af The Flaming Lips - With A Little Help From My Fwends

03-11-2014: The Flaming Lips kaster sig ud i at fortolke albumklassiker. Læs artikel

Anmeldelse: Kashmir: Katalouge

19-12-2011: Rockgruppen Kashmir fejrer 20-års jubilæum med imponerende opsamling. Bandet er blevet bedre med årene. Læs artikel

Anmeldelse: The Blue Van: Love Shot

03-09-2010: Alle tre synger på engelsk. Men både The Blue Van og Marie Frank kunne med fordel prøve danske gloser. Kira Skov er aktuel med sit hidtil bedste album. Læs artikel

Anmeldelse: Mens vi venter på Radiohead

31-12-2009: Mens Radiohead er på vej i studiet for at indspille det ottende album, udkommer de seks første udspil i luksusversioner. Tre af dem får topkarakter; seks af seks mulige stjerner.

Læs artikel

Anmeldelse af David Bowie - Bowie At The Beeb

26-02-2016: Musikikonet David Bowie udgav et nyt album den 8. januar og døde to dage senere. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...