Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
The Black Crowes: Before The Frost... | musik.guide.dk

The Black Crowes: Before The Frost...

<p> The Black Crowes demonstrerer format flere steder på nyt album. Men der er desværre også momenter, hvor oplevelsen falder voldsomt i værdi. </p>

The Black Crowes:

Before the Frost...

Silver Arrow/Playground Music

Da The Black Crowes på de bedste dage hører til blandt de stærkeste livebands, giver det masser af mening, at det nye album er indspillet foran et livepublikum.

Det gør bestemt ikke historien dårligere, at rammen er The Band-legenden Levon Helms studie i Woodstock, The Barn.

Styrker og svagheder

Resultatet på cd-skiven er blevet 11 numre, der dokumenterer både BC’s styrker og svagheder.

Styrken er, at sanger Chris Robinson, brormand og guitarist Rich Robinson og resten af holdet kan få rockmusikken til at tone frem på den mest swingende og sejeste måde.

Svagheden er, at BC til tider går på kompromis med det grundstof, som bandet skal formidle videre til publikum (som høres for mange steder) og os lyttere.

Konstant groovy

En stærk oplevelse er den næsten otte minutter lange og konstant groovy ”Been A Long Time (Waiting For Love)”, hvor man får både guitar- og keyboardsoli, så man skulle tro, at kalenderen på køleskabet viste mandag den 5. oktober 1969.

Anderledes stilfærdig og eftertænksom er ”Appalooza”, der i stemning og stil mere end strejfer den countryrock, som Gram Parsons - med og uden The Byrds - og The Band var med til at vitalisere.

En godbid i den stilfærdige afdeling er også ”What Is Home?”, der uden tvivl vil få Crosby, Stills, Nash & Young til at spidse ører. Er det dem? Eller er det os? Men når musiktyveri udføres så overbevisende, som BC gør det, bør man vel opfatte det som respekt for dem, der kom først. Og ganske enkelt er der tale om et både smukt og iørefaldende nummer.

Helt anderledes og en anelse spøjs er ”I Ain’t Hiding”, pladens første single.

Den lyder lidt, som om den kunne være lavet af Rolling Stones i post-discodagene. Egentlig er den ganske tyndbenet, men når det kommer til stykket, har den ikke mindst på grund af Chris Robinsons brunrustne sangforedrag en masse potens, som man ikke kan lade være med at hæfte sig ved mere end en gang.

Tilhørerne er glade

I den temmelig ordinære afdeling møder man ”Make Glad” og ”And The Band Played On”, der virker alt for jamprægede til at komme med på plade, mens al den folkemusik, som foldes ud på afslutningen ”The Last Place That Love Lives”, ikke gavner en ellers grundlæggende fin ballade-konstruktion.

Men tilhørerne er begejstrede, mens jeg tager på en tanketur, hvor Black Crowes møder op i topform på Roskilde Festivals Orange Scene i 2010.

PS. Der følger en kode med cd’en, som giver adgang til en ekstra plade ”?Until The Freeze”. Her finder man bl.a. en coverversion af Stephen Stills' "So Many Times".

Anmeldelse af U2 - Songs of Innocence

10-09-2014: U2 forærer nyt album væk via iTunes. Musikken er god. Tilgængeligheden er dårlig. Læs artikel

Anmeldelse af Giana Factory - Lemon Factory

02-06-2014: Giana Factory veksler mellem at være køligt tiltrækkende og tomt poserende. Læs artikel

Anmeldelse af Nina Persson - Animal Heart

28-01-2014: Nina Persson gør stille comeback med original komfort-pop. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...