Find mere om:
Beatles-klassiker bliver fortolket | musik.guide.dk

Beatles-klassiker bliver fortolket

Britisk musikmagasin fejrer 40-året for det sidste studiealbum med den berømte Liverpool-gruppe.

Musikmagasinet Mojo markerer 40-året for "Let It Be" med et særnummer.

Endnu et fristes man til at sige.

Det britiske magasin har gjort det til et speciale at have enten The Beatles eller et Beatles-medlem på forsiden og som featurehistorie.

For nylig var der således en stor historie om John Lennon, der ville være fyldt 70 år i 2010. Han blev myrdet i 1980.

McCartney taler

Det bliver oktober-nummeret af Mojo, der kommer til at handle om "Let It Be".

Her stiller Paul McCartney op til en snak, der dog efter sigende primært kommer til at handle om de album, som han efterfølgende lavede. Det var i sin tid McCartney, der med en offentlig afsked gjorde det af med verdens mest berømte gruppe.

Mojo vil også fejre albummet ved at udgive en plade på både cd og vinyl, hvor diverse kunstnere fortolker samtlige sange på "Let It Be". Blandt fortolkerne er Beth Orton, Judy Collins, John Grant og Dr Feelgood.

Som noget ekstraordinært udgives fortolkningspladen på lp i et oplag på 10.000 styk. Pladen - og Mojo-bladet - vil koste 12,99 pund. Normalprisen for Mojo er i Storbritannien er 4,99 pund. Herhjemme koster Mojo omkring 100 kr.

Vinylpladens genfødsel

Chefredaktør på Mojo, Phil Alexander, siger:

"Vinyludgaven er vores måde at fejre genfødslen af vinylpladen, som vi har set i de senere år."

Phil Alexander fortæller, at alle kunstnere på fortolkningspladen er håndplukkede. Han fastslår også, at alle har gjort en særlig indsats for at give udtryk for deres syn på sangene.

Før "Abbey Road"

Historien om "Let It Be" er, at størsteparten af musikken blev indspillet før udgivelsen af albummet "Abbey Road". Derfor er der fans, som ser sidstnævnte plade som det reelle sidste udspil fra kvartetten.

"Let It Be" betragtes som det mest problematiske album med The Beatles i den forstand, at bandet havde store sociale og kreative problemer under indspilningerne, som endte med at få en overhaling af producer Phil Spector. Hans arbejde med musikken har Paul McCartney aldrig været begejstret for.

I 2003 blev der på McCartneys foranledning udgivet et "Let It Be...Naked". Det indeholdt groft sagt McCartneys lydmæssige vision for albummet.

Det er dog fortsat den rigtige plade, som bliver taget mest alvorligt. "Let It Be" udkom 8. maj 1970.

Sangene på "Let It Be"

 • "Two of Us"
 • "Dig a Pony"
 • "Across the Universe"
 • "I Me Mine"
 • "Dig It"
 • "Let It Be"
 • "Maggie Mae"
 • "I've Got a Feeling"
 • "One After 909"
 • "The Long and Winding Road"
 • "For You Blue"
 • "Get Back"

Nyhed: Årtiets stærkeste popnavn er....

10-12-2009: Fire musikere fra Liverpool og en rapper fra Detroit spiller hovedroller på den ultimative liste over årtiets mest succesrige popnavne.

Læs artikel

Nyhed: Beatles-klassikere genudgives

08-04-2009: Fans af Liverpool-gruppen får til september en opdateret lytteoplevelse, da bandets bagkatalog genudgives i digitalt remastererede udgaver.

Læs artikel

Anmeldelse af The Beatles - 1+

16-11-2015: Bokssæt: The Beatles er verdens bedste band. Når det gælder levende billeder, er den legendariske Liverpool-gruppe en blandet fornøjelse, dokumenterer en ny udgivelse. Men det er spændende og sjovt at være med på en kigger. Læs artikel

Anmeldelse af The Beatles - The U.S. Albums

24-01-2014: Bokssæt: The Beatles’ amerikanske pladeselskab praktiserede en særpræget udgivelsespolitik. Der blev set stort på, hvad der var udgivet af singler og album i Europa. Nu er de amerikanske album blevet samlet i et bokssæt. Læs artikel

Anmeldelse af The Beatles - Bootleg Recordings 1963

29-12-2013: En ny og næsten hemmelig The Beatles-udgivelse handler mest om at sikre rettigheder. De 59 sange er en blandet pose bolsjer for nørdede fans. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...