Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Sufjan Stevens (Store Vega, København) | musik.guide.dk

Sufjan Stevens (Store Vega, København)

Rock, elektronik og sceneshow gik op i en højere enhed, da amerikaneren Sufjan Stevens gav en udsolgt koncert i København.

Rytmisk koncert

Store Vega, København:

Sufjan Stevens

Søndag aften

Man ved aldrig helt med Sufjan Stevens.

Den uforudsigelige amerikaner har været vidt omkring gennem sin cirka 10 år lange karriere både på sine pladeudgivelser og under sine optrædener. Den nu 35-årige amerikaner brød igennem som folksanger, men har aldrig stillet sig tilfreds med den traditionelle opbygning af hverken sange eller koncerter.

Under sit forrige besøg i Danmark fejrede han udgivelsen af et omfattende bokssæt med julesange ved at optræde sammen med 30 julemænd. Han har truet med at udgive et album om hver af de amerikanske stater, men skinlagde planerne efter besøg i Michigan og Illinois.

Sidste år udgav han til gengæld mesterværket ”The Age Of Adz”, hvor han på fornem vis kombinerer sublim sangskrivning og særprægede arrangementer.

Sufjan Stevens kastede sig ud i en to en halv time lang optræden, der må betegnes som noget af det mest livsbekræftende, man kan opleve på en rockscene.

Sangene er fantastiske, men magien opstår ironisk nok i kunstnerens trang til at sabotere sine egne værker. Med påspændte englevinger, neondragt og løbesko udsatte hovedpersonen de syv medbragte musikere og to dansere sangene fra ”The Age of Odz” for så mange instrumentale og visuelle benspænd, at forestillingen konstant fremstod spændstig og uforudsigelig.

Det overlagte kaos ledte tankerne hen på kollegerne i amerikanske The Flaming Lips, der syntes at have forsynet Sufjan Stevens med pludselig guitarstøj og skarpladte konfettikanoner, mens skønsangen og de krøllede arrangementer afslørede, at aftenens hovedperson også har værker af Paul Simon og Rufus Wainwright stående i pladesamlingen.

Sufjan Stevens talte lidt for længe mellem numrene. Men publikum lyttede med sjælden koncentration til fortællingerne om den skizofrene kunstner og far til 12, Royal Robertson, der fungerer som en af inspirationskilderne til det seneste album, og om dagene på Rudolph Steiner-skolen, hvor han kom i fysisk kontakt med musikken.

»Less talk, more rock,« måtte han flere gange sige til sig selv. Og musikken var værd at vente på.

Selv gennem udklædningsfesten og autotune-vokalen i den mere end 25 minutter lange ”Impossible Soul” formåede Sufjan Stevens at opretholdene intensiteten, og som ekstranummer leverede han en smuk version af hittet ”Chicago”.

Blot for at minde sit følge om, at han allerede inden udgivelsen af ”The Age of Adz” rådede over et imponerende sangkatalog.

Anmeldelse af Sufjan Stevens - Falconer Salen, Frederiksberg

15-09-2015: Den amerikanske solist Sufjan Stevens’ flotte koncert i Falconer Salen på Frederiksberg var præget af moderens forsvindingsnummer og død. Læs artikel

Anmeldelse af Kate Bush - Eventim Apollo i London

21-09-2014: Et musikeventyr: Den 56-årige britiske rock- og popstjerne Kate Bush er med en lang række af udsolgte koncerter i London i fuld gang med at give sin unikke karriere en fascinerende ny dimension. Læs artikel

Anmeldelse af Neil Young & Crazy Horse - Forum, København

31-07-2014: Stort set ingen hits men til gengæld numre på op mod en halv times varighed. Veteranen Neil Young valgte ingen nemme løsninger, men formåede alligevel at fræse en god koncert ud på sin guitar. Læs artikel

Anmeldelse af Jack White - Orange, Roskilde

07-07-2014: Jack White strålede som alternativ erstatning, da rapperen Drake meldte afbud til Roskilde. Læs artikel

Anmeldelse af Nine Inch Nails i Forum, Frederiksberg

14-05-2014: Pessimist-prædikanten Trent Reznor og Nine Inch Nails holdt støj-messe for sine sortklædte disciple. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...