Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Suede - Night Thoughts | musik.guide.dk

Alt hvad bandet har lært og kært

Britiske Suede giver en udsolgt koncert i DR Koncerthuset den 1. februar. Der varmes op med et godt album.

Rock
Suede
Night Thoughts
Warner Music

Strygerne toner frem. Først skaber de en farefuld stemning. Siden løftes humøret, før guitarer og trommer fylder lydbilledet sammen med Brett Anderson, Suede-karakteren over dem alle. Han bestiger et vokalt højdedrag for at genkalde ungdommen – ”When You Are Young”. Siden skiftes der til dengang – ”When You Were Young”.

Eftertanke og tvivl

Det er i dette spændingsfelt mellem før og nu, at det nye album fra det britiske band bevæger sig. Det er fyldt med eftertanke, tvivlens nagende væsen og misforståelser. Og hos Suede får ”Outsiders” lov til at bevæge sig frit rundt i et arrangement, der med sin til tider øredøvende glamrockstil ikke kan ignoreres.

Suede brød igennem i 1990’erne. Der skete udskiftninger undervejs, der blev også skruet op for popstilen, og på et tidspunkt forsvandt kræfter, overblik, indflydelse og selvkritik. Engang havde bandet optrådt flere gange i løbet af én Roskilde Festival. Få år senere mente Suede, at det gav mening at være hovednavn på hyggeoasen Grøn Koncert.

På det nye album virker det, som om Suede både vil kunsten og popmusikken, og vurderet som en helhed er albummet både gennemtænkt og gennemarbejdet.

»Husk os ikke for vores svageste plader. Giv os en chance mere«

Alt hvad det har lært

Bandet bruger løs af alt, hvad det har lært og kært, og har samtidig en vision om at realisere numre, som rammer modtagernes følelsesregister. Man kan angribe Anderson for at være for teatralsk i sit sangforedrag. Omvendt må man sætte pris på, at han tør spille med de følelsesmæssige muskler. ”I Don’t Know How To Reach You” hedder en af sangene. Det går meget godt endda.

Anmeldelse: Britpoppen genoplivet

18-03-2013: Suede gør uforudsigeligt comeback. Bandet bliver næppe på ny danskernes darling – men gamle fans må til lommerne. Læs artikel

Anmeldelse af Kira - May Your Mind Explode a Blossom Tree

16-10-2015: Luksus-vokalist Kira Skov tager konkurrencen op med Lana Del Rey. Læs artikel

Anmeldelse af Mew - + -

25-04-2015: Mews kringlede rock er tilført et adrenalinsusende skud pop. Læs artikel

Anmeldelse af Ulige Numre - Grand Prix

13-04-2015: Carl Emil Petersen viser sine talenter som sangskriver frem på nyt Ulige Numre-album. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...