Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Suede - DR Koncerthuset, København | musik.guide.dk

Anmeldelse af Suede - DR Koncerthuset, København

Der var høj karma-klasse over Suede, som i Koncerthuset forenede kunst og folkefest.

Suede

DR Koncerthuset

København

Mandag


Suede forekom som et afsluttet kapitel i rockhistorien i slutningen af nullerne, hvor bandet for længst var sat på pause, og hvor frontmand Brett Anderson udsendte stadig mere undervældende soloudspil. Men med Suede-albummet ”Bloodsports” (2013) viste englænderne, at der var meget mere i gruppen end liveoptrædener med gennem-gnasket 90'er-genbrug, og den aktuelle ”Night Thoughts” holder standarden.

Gruppens tillid til det nye materiale var også smittende skråsikker ved mandagens udsolgte koncert i København. Suede spillede faktisk hele det nye album og dernæst en stribe klassikere, og seancen blev både visuelt overdådig og nostalgisk sprudlende.

Avanceret filmmusik

Der var to akter. Først leverede bandet de nye sange skjult bag et lærred, men musikerne var synlige, når spotlightet ramte dem. Den visuelle hovedrolle tilfaldt en film af instruktør Roger Sargent – lavet specielt til formålet. Efter en pause fulgte så en regulær koncert med pluk fra Suedes respektindgydende sangkatalog.

En særdeles innovativ koncertform, hvor musik og billeder ikke bare supplerede – men forstærkede – hinanden, og synergi-faktoren var faktisk i koncept-liga med Pink Floyd. Og greatest hits-afrundingen sikrede, at ingen fans med nostalgiske britpop-abstinenser gik fremmedgjorte hjem.

Roger Sargent-filmen er en æstetisk nydelse. Både barsk, turbulent og poetisk – og dermed helt i ånd med Suede-universet. Ved koncerten viste bandet nyvunden tænding i en sang som "What I'm Trying to Tell You", der knejsede for fuld rock-glamourøs udblæsning. Og det storladne nye drama "When You Are Young" lød endda så forjættende, at det ikke ville være faldet udenfor på Suede-mesterværket ”Dog Man Star” fra 1994.

52327432.jpg

Dansker-darlings

Den cinematiske åbning var dragende og stærkt bevægende, og da bandet efter pausen indtog scenen på traditionel vis med gamle pragtnumre, fornyede Suede den glohede romance med sit danske publikum, der i perioder har knuselsket gruppen. Sanger Brett Anderson kontrollerede sit territorium som en tiger netop lukket ud af buret, og han fik publikum op af de magelige stole og lykkedes med at skabe sammenrend foran scenen. Med skarpt entertainer-instinkt tog han også en smuttur rundt i salen, og bandet fandt en perfekt balance mellem krukket ungdommelig gnist og moden disciplin. ”So Young” var en hujende triumf, og der var smæk i glamrocken, som aggressivt slog med halen i jublende syng-med-vidundere som ”Animal Nitrate”, ”We Are the Pigs”, ”Beautiful Ones”, ”New Generation” og en halsende, party-klaskende ”Can't Get Enough”.

”Trash” fik vi også. Den kokette refræn-hymne til smukke dagdrømmere, der svæver vægtløst fortumlet gennem byen som affald på vinden. Det er en gammel træffer, og i dag er musikerne i Suede blevet ældre og har på de nye værker mere jordkontakt i udtrykket. Men de rockhistoriske kvaliteter glimter stadig, og det overstadige mandags-publikum fik en oplevelse blottet for nutidens musikalske forbrug-og-smid-væk-mentalitet. 

Slip Suede løs på en dansk festival, og jeg svarer ikke for følgerne.

Anmeldelse af Bryan Ferry - Tivolis Koncertsal, København

22-10-2014: Rockstjernen Bryan Ferry ville i Tivolis Koncertsal godt give folket, hvad det ville have. Men han gav det også noget andet og mere. Desværre blev han svigtet af sine lydfolk. Læs artikel

Anmeldelse af Elton John - Skovdalen, Aalborg

06-07-2014: Koncertanmeldelse: Elton John tog turen ned ad ”Goodbye Yellow Brick Road” i Aalborg. Der var skøn gulnet nostalgi og glimt af glemt guld. Læs artikel

Anmeldelse af Suede i Lille Vega

27-06-2013: Man kunne skiftevis blive nyforelsket og irriteret på bandet ved en intim-koncert i Lille Vega. Læs artikel

Anmeldelse: U2 (Casa Arena, søndag aften)

16-08-2010: Efter en forrygende begyndelse blev det irske rockbands koncert en blandet fornøjelse. Horsens’ fodboldstadion var ikke den optimale hjemmebane for U2’s kæmpescene. Læs artikel

Anmeldelse af Eric Clapton - Slowhand At 70. Live At The Royal Albert Hall

11-12-2015: Rockstjernen og guitaridolet Eric Clapton fyldte 70 år den 30. marts 2015. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...