Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Sebastian - Så blidt til stede | musik.guide.dk

Anmeldelse af Sebastian - Så blidt til stede

Ny plade med Sebastian dokumenterer, at vokalen er mere skrøbelig – men sangene holder, og humøret er højt.

Rock
Sebastian
Så blidt til stede
Columbia/Sony Music

Livepladen begynder med, at man hører publikums mumlen. Så kommer der klapsalver, og så ved man, at hovedpersonen er trådt ind på scenen. Herefter går Sebastian i gang. Selv om spotlysene er færre end i de store karriereår i 1970’erne og 1980’erne, er den 65-årige sangskriver stadig i fuld gang. Som sangskriver og albumkunstner. Og han turnerer flittigt med sin guitar og en sangstemme, der er ældre og meget mere skrøbelig end før. Stadig er vokalen let genkendelig. Som mange af sangene.

»Tusind tak skal I have og hjertelig velkommen,« kommer det fra den erfarne solist med et af dansk musiks mest imponerende bagkataloger af sange.

Albummet består af optagelser fra turnéer i april og november 2014, og udgivelsen dokumenterer, at Sebastian har noget særligt til hjernemassen, lattermusklerne og respekten.

Slidstærkt materiale

Der bliver grinet til ”Konen med æggene” og allerede klappet, før ”Her er en sang” er kommet rigtigt i gang. Den sidder ikke i skabet som i gamle dage, men melodien og teksten er så slidstærk, at de stadig har kræfter til at virke overbevisende. Derudover hører Sebastian fortsat til blandt det fåtal af danske musikere, der tør afsløre, at de følger med i og har en mening om, hvad politikerne siger:

»Aldrig har så mange politikere hældt så meget vand ud af ørerne, ud i det hav, som så mange tv-kommentatorer har smidt så mange snører ud i for at hive så mange torsk i land, som de så har kogt så meget suppe på,« siger Sebastian, før han til klapsalver giver sig i kast med sin politiske kommentar ”Vind og vejrhaner”.

Anmeldelse: Niels Skousen: Lyt til din coach

29-03-2010: Den erfarne sanger og sangskriver magter på sit nye, stærke album "Lyt til din coach" at betragte verden på afstand og bringe lytterne tæt på med præcise, poetiske tekster.

Læs artikel

Anmeldelse: Sebastian: Tiderne Skifter

28-04-2009: Genudgivelse af Sebastian-klassikeren ”Tiderne skifter” bliver suppleret med demoindspilninger.

Læs artikel

Anmeldelse af Passenger - Whispers

21-07-2014: Vellykket album fra Passenger, som undgår desperat forsøg på at følge op på hitsingle. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...