Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse: Sanne Salomonsen (Portalen i Greve) | musik.guide.dk

Anmeldelse: Sanne Salomonsen (Portalen i Greve)

<p> Sanne er musikkens bud på en kvindelig Peter Pan. Hun nægter at blive voksen - publikum elsker hende. </p>

Portalen, Greve:

Sanne Salomonsen

fredag

En koncert med Sanne Salomonsen er lige så meget et nostalgisk ritual, som det er en musikalsk begivenhed. Her mødes et 40-plus-publikum i en oase af ubekymret, kollektiv nostalgi, hvor det er helt legalt at udleve mindet om gymnasiefesterne i firserne med fadøl, fest og gang i den. Og Sanne Salomonsen er stadig det naturlige samlingspunkt for en sådan fælles foryngelseskur, viste hun i udsolgte rammer i Greve på den aktuelle turnés første aften. Hun er simpelthen Danmarks bedste bud på en kvindelig Peter Pan, der med imponerende stædighed nægter at blive voksen.

Ordinær iscenesættelse

I Portalen havde den 54-årige entertainer dog skruet en smule ned for den læderklædte rocktøs-stil til fordel for en mere afslappet kombination af stramme, stribede bukser, en guldmønstret vest og t-shirt. Det nærmeste hun kom et kostumeskifte var, da hun mod slutningen supplerede med rød, fjeret cancan-pynt på ryggen, der faktisk virkede malplaceret midt i den beherskede rock-æstetik.

Showet blev bestemt heller ikke intensiveret af den ordinære visuelle ledsagelse. Men nu er det heldigvis primært personligheden og de fede refræn, publikum kommer for. Og Sanne er rigtig god til at være Sanne.

”Jeg har bare været så nervøs. Det er vidunderligt at stå her igen efter så mange år,” erklærede hovedpersonen, som i 2006 blev slået helt ud af kurs af en blodprop i hjernen. Hendes comeback-album ”Unico” blev en af sidste års helt store danske sællerter (knap 70.000 eksemplarer) og markerer en skamløs videreførelse af sangerindens succes-grundlag: Masser af mundret rock/pop, hvor man enten har at gøre med en svulstigt skrigende tempo-rock - eller følsomme ballader om hjerte/smerte, hvor det ikke gør mere ondt, end at den (næste) eneste ene altid synes indenfor rækkevidde.

Fræk taxa-tur

De fleste indkaldte tekst-snedkere leverer her så flad alibi-lyrik, at det i håndværker-kredse ville gå under betegnelsen ”byggesjusk”, og live faldt en pladderballade som ”Vis mig hvem du er” da også klaskende til jorden.

Den nye plades melodier er dog generelt vandtætte, så Sanne og band fik fut i fodstampende fællessang med kække rockbaskere som ”Hel igen” og den frække og riff-huggende ”Taxa”. Endnu mere medrivende var dog den gamle utroskabs-beretning, ”Den lille løgn”, der stikker kærkomment af fra firser-formularen med et elastisk guitar-sving, der klinger lidt af tidlig Oasis. Og når det nu skulle være nostalgi, så indkasserede to Sneakers-sange vild jubel: Nemlig den sjovt bizarre ”Woodoo” og sportshal-klassikeren og firser-slagsangen ”Sui Sui”, som bandet leverede med knivskarp rock-dynamik.

Løber ikke hjemmefra

Gensynsglæden blev her næsten tårevædet og ingen tvivl om, at Sanne Salomonsen har sin berettigelse som stålsat veteran, alene fordi hendes publikum elsker hende.

Men musikalsk synes udtrykket for længst at være låst fast i gentagelser og automatpilot. I en grad så man søger forgæves efter en kunstnerisk vilje hos Sanne Salomonsen til at ville levere andet end uforpligtende, folkelig rock-underholdning.

Kort om Sanne Salomonsen

  • Født den 30. december 1955.
  • Indspillede sit første soloalbum allerede som 17-årig og kom i 1980 med i bandet Sneakers, der fik et stort kommercielt gennembrud.
  • I Sneakers-tiden dannede hun par med bandets komponist Morten Kærså. Hun har været gift med bassisten Bo Stief og senere med guitaristen Mats Ronander, med hvem hun har sønnen Victor.
  • Hun blev ramt af en blodprop i hjernen i 2006, men vendte tilbage med det dansksprogede album ”Unico” sidste år.
  • Sanne Salomonsen spiller 17 koncerter i Danmark frem til 27. marts.

Se oversigt her:

http://www.myspace.com/sannesalomonsenonline

Anmeldelse: Sanne Salomonsen, Portalen, Greve

28-01-2012: De fleste nye sange floppede fælt ved Sanne Salomonsens turnépremiere, og forsøget på at kapre en ung målgruppe er slået fejl. Læs artikel

Anmeldelse: John Hiatt & Lyle Lovett (Det kongelige Teater)

06-02-2010: John Hiatt og Lyle Lovett levede til fulde op til forventningerne fredag aften.

Læs artikel

Anmeldelse af Tenacious D i Tap 1

14-08-2013: Rockkomik: Tenacious D med spradebassen Jack Black i spidsen blev hyldet af et tørstigt publikum i højt humør. Det meste af tiden kørte komikken på et alt for lavt blus. Læs artikel

Anmeldelse af Green Day på Refshaleøen

03-07-2013: Green Day vil ikke så meget andet end at underholde. Det gjorde bandet ret godt på Refshaleøen Læs artikel

Anmeldelse af Mumford & Sons i Falconer Salen

10-04-2013: Britiske Mumford & Sons har solgt millioner af plader med sin følelsesladede musik. Mandag aften overgav også 3.000 danskere sig til bandets folkrock. Helt uden revolution. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...