Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Runrig: 50 Great Songs | musik.guide.dk

Runrig: 50 Great Songs

Et overflødighedshorn af et opsamlingssæt til under 200 kr. ”50 Great Songs” ligger da også nummer 2 på salgslisten.

Folkrock

Runrig:

50 Great Songs

Tre cd'er og en dvd

RecArt

Er udkommet

De skotske højlandsrockere fra Runrig er elsket i Danmark, selv om gruppen har været karrig med nye studiealbum. Kun tre nye siden årtusindskiftet, og nu holder Runrig såmænd pause i hele 2011.

Til gengæld er der af og til samlet op på karrieren. Et egentligt opsamlingssæt kom i forbindelse med gruppens 30 års jubilæum i 2003, og en ”Collection” fra gruppens tidlige plader foruden tre liveudgivelser, der kan karakteriseres som en slags ”Best of”, er også kommet på gaden.

Derfor kunne man nemt få en dårlig smag i munden, når man åbner det nye opsamlingssæt med stort set velkendte numre. Enkelte nye er dog kommet til, og andre travere findes i redigerede versioner.

Dertil kommer enkelte Runrig-numre, som andre kunstnere spiller, men de falder så godt ind i billedet, at man nærmest ikke bemærker det.

Billigt sæt

Der er ikke meget nyt for de inkarnerede fans, men et lille tjek på nettet viser, at prisen for de tre cd'er og en dvd er under 200 kr. Dermed en overkommelig investering under alle omstændigheder.

Lytteren præsenteres for en stribe Runrig-klassikere, som især er blevet opdyrket i de seneste 10-15 år med Bruce Guthro som forsanger. Og numrene fungerer godt, fordi de kommer i en anden rækkefølge end på cd'erne.

Cd 1 er koncentreret om ”Everything You See” fra 2007 og ”The Stamping Ground” fra 2001. På cd 2 er der flest numre fra live-skiven ”Year Of The Flood” fra 2008 med supplement fra flere forskellige cd'er.

Cd 3 bruges udelukkende til de gæliske sange, som gruppen lægger så stor vægt på. Her er tidsspændet fra 1991 til en ikke tidligere udgivet liveindspilning af ”Alba” fra Odense i 2009.

Nye dvd-numre

På den fjerde skive, dvd'en, er de fleste numre fra dvd'en ”Year Of The Flood”. De tre sidste optagelser har ikke set dagens lys før. En optagelse fra Edinburgh Castle i 2008, en fra Scone Palace i Skotland i 2009 og endelig sætter et nummer fra en velgørenhedskoncert i 2007 et flot punktum.

Det er nemlig med endnu en ny omgang med gruppens signatursang ”Loch Lomond” - den kan man aldrig få for mange udgaver af.

Hvor man måske i begyndelsen synes, at udgivelsen var stort set overflødig og kun fungerede som en art pengemaskine, er man reelt meget tilfreds, når man har sat sig ind i detaljerne.

Og så tre cd'er og en dvd for under 200 kr. Det fortjener den femte stjerne.

Publikum er tilsyneladende også tilfredse. Sættet ligger nummer 2 på salgslisten efter Tina Dickow, men foran Volbeat.

Anmeldelse af Runrig - The Story

12-02-2016: Runrig gør status med albummet ”The Story”, der stikker i for mange retninger. Læs artikel

Nyhed: Nyt albumsæt fra Runrig

26-08-2010: Gruppen har valgt 50 indspilninger, blandt andet nogle ukendte, til ”Runrig 50 Great Songs” Læs artikel

Anmeldelse: Bob Dylan: The Original Mono Recordings

21-10-2010: Bob Dylans første otte album udkommer i opdaterede monoudgaver, der gavner oplevelsen af de mange klassikere. Læs artikel

Nyhed: Runrigs batterier skal lades op

28-08-2010: Det skotske band går ikke på scenen i hele 2011, og det er første gang, at bandet har fri et helt år. Læs artikel

Anmeldelse: Runrig (Tønder Festival, Telt 1)

27-08-2010: Runrigs trofaste fans var helt på toppen, men det udnyttede orkestret ikke fuldt ud. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...