Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Runrig - The Story | musik.guide.dk

Anmeldelse af Runrig - The Story

Runrig gør status med albummet ”The Story”, der stikker i for mange retninger.

Folkemusik/rock
Runrig
The Story
REO Records

Det populære skotske folkemusik- og rockband Runrig har meddelt, at det aktuelle album bliver det sidste regulære indspillede opus fra gruppen, der har en stor og trofast fanskare i Danmark.

Med en over 40 år lang historie, udskiftninger undervejs og varierende succesgrader har Runrig erfaret det meste. En grundlæggende musikalsk ambition for gruppen har været at forene traditioner i folkemusikken med en elektrisk rockstil, der ofte har fremstået storladen og højstemt.

Det nye album er præget af erfaring og musikalsk overskud, når det gælder arrangementer og produktioner. Men pladen er i alt for høj grad endt som et supermarked. Der er ganske enkelt kommet for mange forskellige slags varer på hylderne, så albummet kommer til at stikke i for mange retninger.

Danselignende beat

På titelnummeret er der inkorporeret et danselignende beat, som man også kan finde hos yngre britiske bands som Coldplay og Keane. Til sidst rejser den storladne ballade ”Somewhere” sig. Langsomt bygges en storhed op i sangen med et arrangement, der kulminerer med strygere, som ender med at få en for markant position.

Mens et vemod slanger sig igennem dette nummer, er der fest og ballade på det traditionsrige folkemusiknummer ”The Place Where The Rivers Run”. Med den sang kan der ikke gå lang tid, før der danses på bordene, og de store ølglas fyldes til kanten. Stor kunst er der ikke tale om.

”18th July” har en attitude som en radiovenlig rocksang fra 1983-1984 med Bryan Adams, mens saxofonen på ”Onar” lyder som et ekko af en plade fra 1970’erne med Bruce Springsteen.

Anmeldelse: Runrig: 50 Great Songs

19-10-2010: Et overflødighedshorn af et opsamlingssæt til under 200 kr. ”50 Great Songs” ligger da også nummer 2 på salgslisten. Læs artikel

Nyhed: Nyt albumsæt fra Runrig

26-08-2010: Gruppen har valgt 50 indspilninger, blandt andet nogle ukendte, til ”Runrig 50 Great Songs” Læs artikel

Nyhed: Runrigs batterier skal lades op

28-08-2010: Det skotske band går ikke på scenen i hele 2011, og det er første gang, at bandet har fri et helt år. Læs artikel

Anmeldelse af Lars Lilholt - Amulet

02-10-2015: Som sanger imponerer Lars Lilholt ikke. Hans tekster har til gengæld kvalitet. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...