Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse: Red Hot Chili Peppers.. | musik.guide.dk

Anmeldelse: Red Hot Chili Peppers (Multiarenaen, Herning)

Red Hot Chili Peppers leverede en energifyldt optræden for næsten 15.000 tilhørere i multiarenaen.

Multiarenaen, Herning:

Red Hot Chili Peppers

Fredag aften

Tre mænd og en baby.

Det amerikanske funkrockband Red Hot Chili Peppers var efter flere års pause fra livet med albumudgivelser og koncerter tilbage med nye sange, gamle klassikere og mindre kendte numre som ”Hard To Concentrate”, der kom til at stå som et af aftenens få blide øjeblikke.

På scenen var de tre velkendte, erfarne aktører Flea på bas, Chad Smith på trommer og sangeren Anthony Kiedis med et tvivlsomt general-overskæg. Så var der også ham den nye guitarist, Josh Klinghoffer. Han har med status af rigtigt medlem afløst den normale fjerdemand, John Frusciante, der var en unik guitarpersonlighed, og som samtidig lignede en urolig sjæl, der på godt og ondt levede livet med sex, stoffer og rock’n’roll.

Den status er Klinghoffer ikke i nærheden af.

Genert og nervøs

I Herning virkede han langtfra sej. I stedet fremstod han især i første halvdel af showet genert og nervøs. Det gjorde naturligvis ikke situationen bedre, at teknikken til tider drillede. Intet kan være værre for en guitarist, end når strømmen til strengelegen svigter i det øjeblik, hvor man skal i gang med at vise, hvad man kan foran et stort, forventningsfyldt publikum.

Heldigvis var Red Hot Chili Peppers’ baby-skikkelse i godt, gavmildt selskab. De næsten 15.000 tilhørere hyldede ham, når tingene rigtigt lykkedes, og det gjorde de til sidst. Ydermere demonstrerede de tre andre denne aften, at de efter en lang og for det meste succesrig karriere stadigvæk mestrer kunsten at levere et energifyldt show, som gør de fleste kolleger forpustede.

Man kunne godt tale om en slags revanche. For Red Hot Chili Peppers’ koncert på Orange Scene i 2007 er gået over i historien som en af de mest fornærmende ringe af et dyrt betalt hovednavn på Roskilde Festival.

”Can’t Stop”, lød budskabet tidligt i multiarenaen som et stærkt signal om, at amerikanerne hverken havde mistet ambitionerne eller pusten i pauseårene.

Veltrænet overkrop

Flea stillede som sædvanlig op i bar mave, og der gik heller ikke lang tid, før Kiedis havde smidt den sorte pingvin-jakke og den røde T-shirt. Og så var der ellers udsigt til sangerens veltrænede overkrop, som må have gjort nogle mandfolk en anelse misundelige og en del af det kvindelige publikum endnu mere interesseret i at følge med i, hvad der foregik på scenen.

Red Hot Chili Peppers udgav for nylig det firestjernede album ”I’m With You”, og man må sige, at kvartetten havde valgt at optræde med de bedste numre fra den plade. ”Monarchy Of Roses” indledte koncerten. Siden fulgte iørefaldende spændstige momenter som ”Look Around”, ”Factory Of Faith” og hittet ”The Adventures of Rain Dance Maggie”.

Publikum tog godt imod de friske sange. Men ikke overraskende var det ganske godt kreerede udgaver af klassikere som ”Otherside”, ”Under The Bridge”, ”Dani California” og ”Californication”, der fik begejstringen til at eksplodere.

Da Red Hot Chili Peppers skuffede fælt på Roskilde Festival, handlede det ikke mindst om, at bandet jammede hovedløst rundt i en grad, så man skulle tro, at de var blevet fanget på en uinspirerende dag i øvelokalet.

Velvalgt udgang

I Herning var jam-øvelserne fra Chad Smith og Flea på et acceptabelt niveau. Man kunne med en vis ret mene, at de helt skulle have ladet være, da det ødelagde lidt af koncertens dramatik og sammenhæng. På den anden side ville det være ulogisk, at netop disse fyre, der har gjort rock mere funky, ikke skulle have lov til lidt fri leg.

Desuden var distancen til næste vellykkede hektiske sag aldrig lang med den dynamiske version af Stevie Wonders ”Higher Ground” som et blikfang, hvorimod den alt for respektfyldte fortolkning af Neil Youngs ”Everybody Knows This Is Nowhere” ikke for alvor gav mening.

Det 20 år gamle hit ”Give It Away” var med sin intensitet en velvalgt udgangsreplik. Red Hot Chili Peppers har stadig en masse at give. Om guitaristen også hedder Josh Klinghoffer i de kommende år kan der dog sættes spørgsmålstegn ved.

Hvad syntes du om koncerten med Red Hot Chili Peppers? Giv din mening til kende.

Anmeldelse af Prince - Art Official Age og Plectrumelectrum

29-09-2014: Den 56-årige amerikanske ener Prince er gavmild med to album på en gang. Bedst er han uden en fast bagtrop af kvindelige musikere. Læs artikel

Anmeldelse af Justin Timberlake i Parken

07-05-2014: Justin Timberlake kaldte publikum i nationalarenaen for turneens hidtil bedste. Amerikaneren spillede masser af hits og dyrkede med stil og styrke soul, funk og disco. Læs artikel

Anmeldelse af Bon Jovi i Parken

07-06-2013: Bon Jovis pop-heavy strittede elektrisk midt mellem middelmådige afstikkere og fæl lyd. Læs artikel

Anmeldelse: D-A-D: Fars hammer faldt igen

23-03-2012: D-A-D er tilbage i topform. Enkelte svage numre spolerede ikke en forrygende premiere. Læs artikel

Anmeldelse: Sanne Salomonsen, Portalen, Greve

28-01-2012: De fleste nye sange floppede fælt ved Sanne Salomonsens turnépremiere, og forsøget på at kapre en ung målgruppe er slået fejl. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...