Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Ray Lamontagne - Supernova | musik.guide.dk

Unik sanger med nye visioner

Ray Lamontagne fra USA er søgt et nyt sted hen med sin musik. Men resultatet er ikke altid lige virkningsfuldt.

Rock
Ray Lamontagne:
Supernova
RCA/Sony Music

download (1).jpg

Trods vellykkede album siden 2004 er der på disse kanter noget hemmeligt over Ray Lamontagne. Hvilket i stor udstrækning handler om hovedpersonen, der ikke virker særligt interesseret i at placere Danmark i sine turnéplaner. Ærgerligt.

Den 40-årige amerikaner har siden den succesrige debut ”Trouble” for 10 år siden leveret musik af høj kvalitet: Stærke fortællinger og iørefaldende, stemningsfuld musik præget af folkrock, countryrock og soul.

Hans sangstemme er unik. Han formår at synge ordene, som om han på magisk vis lader dem passere igennem næseborene. Der er masser af temperament og følelser i fortællingerne, men hans sangforedrag er særligt blødt og vedkommende.

På det nye album har han allieret sig Dan Auerbach, der ud over at være medlem af The Black Keys er en efterspurgt producer.

Resultatet er godkendt

Lamontagne og Auerbach har tydeligvis ønsket at kreere et anderledes lydbillede end på de forrige album, og psykedelisk musik fra 1960’erne har været en inspirationskilde med The Zombies og Syd Barretts Pink Floyd som pejlepunkter. Desuden er country- og folkrockudtrykket stadig til stede i flere af produktionerne.

Det samlede resultat er afgjort godkendt, men musikken bliver aldrig lige så særegen som på de mesterlige ”Gossip In The Grain” og ”God Willin’ & The Creek Don’t Rise”.

De bedste momenter er den flotte, stemningsfulde ”Lavender”, den smukke, luftige ”Airwaves”, der vækker tydelige minder om Van Morrison, og fint formede ballader som ”Pick Up A Gun” og ”No Other Way”.

Anmeldelse af David Gilmour - Rattle That Lock

18-09-2015: Der hersker god ro og orden på stemningsfyldt nyt album med David Gilmour. ”Rattle That Lock” og ”Today” pynter på en plade med få instrumentalnumre. Læs artikel

Anmeldelse af Interpol - Elpintor

15-09-2014: Interpol vender hjem til storbyen med ny energi og det bedste album i 10 år. Læs artikel

Anmeldelse af Atoms For Peace - Amok

25-02-2013: Thom Yorke fra Radiohead har samlet et hold etablerede musikere for at videreføre den musikalske vision, der blev begyndt for syv år siden. Læs artikel

Anmeldelse: Rufus Wainwright: Out Of The Game; Rufus Wainwright (Falconer Salen)

24-04-2012: Rufus Wainwrights nye album er en skuffelse. I Falconer Salen virkede han mest overbevisende med sine gamle numre Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...