Find mere om:
Beatles-legende får nyt digitalt liv | musik.guide.dk

Beatles-legende får nyt digitalt liv

Verdens største computerleverandør og Paul McCartney går sammen om privat 'sky'.

En ny "musiksky" fuld af digitaliserede numre skrevet af Paul McCartney.

Det bliver resultat af et nyt samarbejde mellem verdens største computerleverandør Hewlett-Packard (HP) og det legendariske tidligere Beatles-medlem.

Den nye private "sky" leveret og udviklet af HP skal give McCartneys musik et nyt digitalt liv, og måske bane vejen for at gøre andre musiklegenders værker udødelige. Paul McCartneys firma, McCartney Productions Limited (MPL), kommer til at digitalisere hele Paul McCartneys musikkatalog og gøre det tilgængeligt via en private cloud.

Enormt bagkatalog

McCartney er én af de kunstnere, der har det største katalog, hvor af en stor del aldrig har været tilgængeligt for offentligheden.

Kataloget omfatter bl.a. billeder, kunst, malerier, film og videoer samt master versioner af nogle af de mest populære sange.

Samarbejdet mellem HP og MPL bliver meget tæt for at sikre, at løsningen bliver designet, opbygget og digitaliseret til perfektion.

Glad for nye ideer

Dele af kataloget i den private sky vil være tilgængeligt for fans, så de kan komme helt tæt på Paul McCartneys arbejde som kunstner.

"Jeg har altid haft en interesse for kreative ideer og nye måder at komme i kontakt med mennesker på, så det her er et meget spændende initiativ, synes jeg," udtaler Paul McCartney i det udsendte pressemateriale.

Aftalen er den første af sin art for HP, hvor man arbejder sammen med en kunstner på denne måde.

Ud over at give fans indsigt i nye sider af McCartney, vil digitaliseringen af McCartneys katalog også hjælpe med at bevare en af musikhistoriens mest elskede kunstnere til fremtidige generationer.

Hvad er en 'sky'?

Skyen eller Cloud computing er et begreb, der dækker levering af software, data, services og serviceydelser via internettet - enten i en offentlig sky åben for alle eller i en privat sky forbehold et firma/organisation/interessefællesskab.

Kilde: HP

Nyhed: Påstand: Paul McCartney ER død

03-08-2010: Dokumentar hævder, at Harrison bekræftede de bizarre rygter om, at McCartney døde i 1966.

Læs artikel

Nyhed: McCartney skriver ballet-musik

18-06-2010: Det er ikke meget han mangler at eksperimentere med - nu skriver han for første gang musik til en ballet.

Læs artikel

Anmeldelse af Paul McCartney - New

14-10-2013: Paul McCartney genfinder sin melodiske og ungdommelige gnist på stærkt album, der dog mister pusten mod slutningen. Læs artikel

Nyhed: 10 stjerner, der alle gik bankerot

12-02-2011: Ikke alt der glimter af guld skinner. Adskillige superstjerner har prøvet at miste alt. Læs artikel

Anmeldelse: The Fireman: Electric Arguments

25-11-2008: Eksbeatlen er hverken bange for sin fortid eller eksperimenternes svære kunst på album, der især har en interessant første halvdel.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...