Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Paul McCartney - New | musik.guide.dk

Anmeldelse af Paul McCartney - New

Paul McCartney genfinder sin melodiske og ungdommelige gnist på stærkt album, der dog mister pusten mod slutningen.

ROCK/POP
PAUL MCCARTNEY
NEW
Universal Music
 

Pensionist-tilværelsen med hyggeplaid, havearbejde og havudsigt fra feriehuset på Isle of Wight må vente lidt endnu. Paul McCartney har ganske vist for længst passeret de 64 år, han engang som beatle sang så charmerende sentimentalt om, men som 71-årig er han langt fra faldet af på den. På sit aktuelle album, ”New”, er han faktisk ved at falde over egne ben i forsøget på at give sig selv et heftigt musikalsk ungdoms-fix.

Ingen skal tage minderne fra ham

Kort fortalt forløses projektet på første halvdel af udspillet, mens den levende poplegende burde have støvet selvkritikken af og fyret mindst tre af albummets sidste ankomster.

For nu straks at hælde malurten fra brokke-bægeret, så lyder McCartney døv på det ene popøre i den sonisk oppustede ”I Can Bet” - og døv på begge i ”Looking at Her”.

Sidstnævnte er tilmed et kikset forsøg på at tækkes nutidens toneklang, og musikken halter forvirret og forceret mellem tynd triphop og syntetisk skurrende electronica.

Martin Junior

Det er ret trist, at produktionen er signeret Giles Martin (ja, søn af Beatles-producer George Martin). Men troldmandens søn/lærling redder æren på den fornemme første halvdel af albummet, hvor han bl.a. har produceret titelnummeret sammen med Mark Ronson.

”New” er en af de nye sange, som får denne Macca-fan til på ny at byde min gamle barndomshelt velkommen tilbage på anlægget efter alt for mange år med album, der nok var sympatiske, men desværre lidet syng-med-venlige eller rigtig vellykkede.

Den The Beatles-svungne ”New” udspilles i zonen mellem ”Fixing a Hole” og ”Penny Lane”, og når en million andre musikskabere kan hugge fra The Fab Four, så skal McCartney også have lov.

”We've got nothing to lose,” synger han i den lækkert arrangerede popsang om dén uforudsigelige genfortryllelse, livet overraskende kan diske op med - uanset alder.

McCartney gør bestemt som han vil i en række fede skæringer: ”Save Us” har et krast og kantet guitar-riff og vokale stormsus, og det er som at høre gammel Wings i en opdateret produktion.

Den excentriske og uhøjtidelige zigzag-pop på ”On My Way to Work” kunne også have været på en rodet Wings-sællert som ”Back to the Egg”. Bortset fra at McCartneys stemme er blevet noget medtaget.

Nostalgi med bid

Den sprukne vokale sødme og ekstreme genkendelighed fungerer dog som perfekt modnet vin i den voldsomt rørende ”Early Days”, der er et hyggeligt nostalgitrip tilbage til ungdommens Liverpool.

Sangen rummer spidsfindigt nok også en mindre gemytligt hilsen til de mange professionelle Beatles-parasitter, der kloger sig på de mindste biografiske detaljer om de fantastiske fire.

”Alligator”, ”Queenie Eye”, ”Appreciate” og ”Everybody Out There” er med til at sikre albummet et værdigt niveau, og trods den ærgerlige sukkerkolde afrunding er man klar til at bære McCartney i mål. Han har trods alt givet så meget til pop/rockhistorien, at man under ham hver en milliard på kontoen.

Anmeldelse: The Fireman: Electric Arguments

25-11-2008: Eksbeatlen er hverken bange for sin fortid eller eksperimenternes svære kunst på album, der især har en interessant første halvdel.

Læs artikel

Anmeldelse af Elton John - The Diving Board

20-09-2013: Sir Elton John den ældre er ikke leveringsdygtig i krokodille-rock eller Nikita-pop, men hans nye album er værdigt og velspillet. Læs artikel

Nyhed: Beatles-legende får nyt digitalt liv

22-09-2010: Verdens største computerleverandør og Paul McCartney går sammen om privat 'sky'. Læs artikel

Nyhed: Påstand: Paul McCartney ER død

03-08-2010: Dokumentar hævder, at Harrison bekræftede de bizarre rygter om, at McCartney døde i 1966.

Læs artikel

Nyhed: McCartney skriver ballet-musik

18-06-2010: Det er ikke meget han mangler at eksperimentere med - nu skriver han for første gang musik til en ballet.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...