Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Manic Street Preachers: Journal for Plague.. | musik.guide.dk

Manic Street Preachers: Journal for Plague Lovers

<p> Med tekster af forsvunden guitarist udgiver Manic Street Preachers værdig opfølger til 15 år gammelt hovedværk. </p>

Manic Street Preachers

Journal for Plague Lovers

Columbia/Sony

Allerede sidste år meddelte den walisiske rocktrio Manic Street Preachers, at det næste album på mange måder ville minde om det 15 år gamle hovedværk “The Holy Bible”.

Bandet holder, hvad det lover.

Trioen pryder coveret til “Journal for Plague Lovers” med et nyt maleri af kunstneren Jenny Saville, som også lagde pensel til “The Holy Bibel”, og i de første sekunder af åbningsnummeret “Peeled Apples” tager trioen så stor en bid af fortidens triumf, at man kan frygte, at Manic Street Preachers endnu engang nøjes med at plagiere sig selv.

Nøjagtig som på det 15 år gamle nummer “Archives of Pain” løber samplede stemmer ud i Nicky Wires tunge basgange, inden guitarist og forsanger James Dean Bradfield pakker det hele ind i en fængende melodi.

Mens Manic Street Preachers brugte titler som “Imperial Bodybags” og “The Second Great Depression” i et desperat og totalt mislykket forsøg på at give det forrige udspil “Send Away The Tigers” (2007) lidt af fortidens mørke, virker det aktuelle udspil langt mere troværdigt.

Efterladte tekster

“Journal for Plague Lovers” bygger på tekster af den forsvundne guitarist Richey Edwards, som var hovedarkitekten bag “The Holy Bible”, og derfor synes det naturligt at trække på den mørke lyd fra netop dét album.

Richey Edwards kæmpede med psykiske problemer og forvandt sporløst den 1. februar 1995. Alle eftersøgninger har været forgæves, og guiraristen blev for nylig erklæret død. Inden sin forsvinden efterlod Richey Edwards de resterende medlemmer en bunke skitser til nye sangtekster, som bassist Nicky Wire nu har gjort sangbare.

En balancegang

James Dean Bradfield synger med nyfunden desperation i stemmen og leder med punkede guitariff tankerne hen på tiden med Rickey Edwards. Men med producer Steve Albini (Pixies, Nirvana og PJ Harvey) undgår Manic Street Preachers at lyde som midaldrende mænd med trang til at udforske ungdommens vildskab.

Melodierne er fængende som på det kommercielle gennembrudsalbum ”Everything Must Go” (1996), men albummet fungerer først og fremmest som en moden opfølger til ”The Holy Bible”.

Manic Street Preachers

 • James Dean Bradfield (vokal, guitar)
 • Nicky Wire (bas)
 • Sean Moore (trommer)


 • Generation Terrorists (1992)
 • Gold Against The Soul (1993)
 • The Holy Bible (1994)
 • Everything Must Go (1996)
 • This Is My Truth Tell Me Yours (1998)
 • Know Your Enemy (2001)
 • Lifeblood (2004)
 • Send Away The Tigers (2007)
 • Journal For Plague Lovers (2009)

Anmeldelse af Daughter - Not To Disappear

15-01-2016: Trioen Daughter fremstår sammentømret på nyt album med flere spændingsfelter. Læs artikel

Anmeldelse af Mew - + -

25-04-2015: Mews kringlede rock er tilført et adrenalinsusende skud pop. Læs artikel

Anmeldelse af Manic Street Preachers - The Holy Bible

21-12-2014: Rock: Manic Street Preachers smadrede alle deres instrumenter under en koncert for præcis 20 år siden i London, hvorefter guitaristen Richey Edwards forsvandt sporløst. Tilbage står bandets udødelige hovedværk, ”The Holy Bible”, som netop er blevet genudgivet i en flot jubilæumsversion. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...