Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Lars Lilholt - Amulet | musik.guide.dk

Anmeldelse af Lars Lilholt - Amulet

Som sanger imponerer Lars Lilholt ikke. Hans tekster har til gengæld kvalitet.

Folkemusik/rock
Lars Lilholt
Amulet
Universal Music

I TV 2-programmet ”Toppen af poppen” har Lars Lilholt med et krøllet ansigt og en urolig frisure lignet en rock’n’roller, der var kommet alt for sent i seng. Den 62-årige solist har også skilt sig ud som tv-oplevelsens frække dreng ved at tage sig den frihed at lave danske fortolkninger af andre deltageres engelsksprogede numre.

Ingen nydelse som sanger

Nu kan man høre hans pudsige ”Toppen af poppen”-anstrengelser på den bonus-cd, der følger med det nye album, som selvfølgelig udgives, mens Lilholt står skarpt i tv-folkets bevidsthed. Man må jo gøre, hvad gøres kan for at få solgt nogle plader i en tid, da stadig flere får et fremmedgjort forhold til albumformatet. Med en trofast fanskare skal der dog nok være en hel del, som køber sig adgang til de nye sange – så længe han lover at spille de gode, gamle til koncerterne.

Som sanger er Lars Lilholt heller ikke denne gang nogen nydelse i skønhed eller variation. Han mangler noget af Sebastians sårbarhed og Kim Larsens vokale kræfter og dygtighed i at performe en sang.

Som tekstforfatter hæver Lilholt sig over den middelmådighed, som præger dansk musik. Han kan fortælle gode historier, f.eks. om en hund så stor som en ko. Han kan på få minutter sætte liv i sætninger, forholde sig til død og udkanters undergang, og Lilholt kan få en mening ud af at tage ord som terror, finanskriser og immigranter i sin mund.

Ganske enkelt underholdt

Han har indspillet med det ene øje på folkemusikkens traditioner og det andet på rock og pop. De fleste guitarsoli og kor er spild af tid, andre gange bliver man ganske enkelt godt underholdt.

Anmeldelse af Runrig - The Story

12-02-2016: Runrig gør status med albummet ”The Story”, der stikker i for mange retninger. Læs artikel

Anmeldelse af Kira - May Your Mind Explode a Blossom Tree

16-10-2015: Luksus-vokalist Kira Skov tager konkurrencen op med Lana Del Rey. Læs artikel

Anmeldelse af Folkeklubben - Danmarksfilm

12-10-2014: Værsgo: Folkeklubben har tilbagelænet charme som en ung Kim Larsen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...