Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Kira - May Your Mind Explode.. | musik.guide.dk

Blomstrende stemmepragt

Luksus-vokalist Kira Skov tager konkurrencen op med Lana Del Rey.

ROCK/FOLK
KIRA
MAY YOUR MIND EXPLODE A BLOSSOM TREE
Stunt Records

Den 39-årige Kira Skov har aldrig lavet et album, der har givet hende et afgørende folkeligt gennembrud. Men blandt musikentusiaster er hun et kendt – og for mange også et anerkendt – navn. Kodeordet er vedholdenhed.

Danske Kira Skov har markeret sig med 11 album-udgivelser på blot 13 år. Niveauet har været svingende. ”When We Were Gentle” fra 2013 var formfuldendt dragende, mens hendes Persona-projekt fra 2012 forsvandt i andægtig og selvhøjtidelig kedsomhed.

Med det nye album virker sangerinden mindre forhippet på at frembringe soniske nybrud, og hun går på eksemplarisk vis i ét med musikken i den fornemme albumåbner ”Now I Know”. Den fremmaner en eventyrlig hypnosetilstand ved at forene filmisk flimmer med rugende alternativ rock og en fjern summen af blå, nordisk folkevise.

Mut sirenesang

Det skyggefulde og sensuelle univers med en forførende sangerinde i centrum minder ikke så lidt om amerikanske Lana Del Rey. Som når Kira Skov sirene-smyger sig gennem den vægtløse ballade ”The Sun A Lonely Host” med doven divaklasse og stort poetisk vingefang. Eller i det akustiskgotiske drama ”Never Young”.

Kira Skov dyrker primært en slæbende, sexet melankoli, men der er også variation, f.eks. i form af et skævt og pikant Bryan Ferry-groove i ”Alone With Everybody”. Albummet ville have været helt uimodståeligt, hvis det melodiske fundament havde været mere stabilt.

Anmeldelse: The Decemberists: The Hazards of Love

15-04-2009: Amerikanske The Decemberists taber musikken på konceptalbum om stort kærlighedsdrama.

Læs artikel

Anmeldelse af Lars Lilholt - Amulet

02-10-2015: Som sanger imponerer Lars Lilholt ikke. Hans tekster har til gengæld kvalitet. Læs artikel

Anmeldelse af Folkeklubben - Danmarksfilm

12-10-2014: Værsgo: Folkeklubben har tilbagelænet charme som en ung Kim Larsen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...