Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse: Kashmir (Koncerthuset) | musik.guide.dk

Anmeldelse: Kashmir (Koncerthuset)

Kashmirs traume-rock skabte nostalgi-fest, da bandet opførte hele albummet ”The Good Life”. Både konceptet og det gamle materiale stod stort set distancen.

Koncerthuset, København:

Kashmir

Fredag

Dagens svære rock-quiz-spørgsmål: Hvad har følgende navne til fælles:

Slayer, Judas Priest, Aerosmith, Roger Waters, Primal Scream, Bruce Springsteen og The Flaming Lips?

Svar: Alle har live-opført et hæderkronet album i fuld længde. Fra Roger Waters/Pink Floyds ”The Wall” til Primal Screams ”Screamadelica”.

Konceptet er lige så smart, som det er simpelt: Gamle fans knyttes til bandet på ny via en svimlende tur i den nostalgiske tumbler, nye lyttere inviteres ind i klassiker-universet - og bandet kan læne sig mageligt op ad fortidens bedrifter og få nogenlunde nemme kroner på kontoen.

Det kræver selvfølgelig bare, at musikerne ikke falder igennem som lallende ringvrag eller uengagerede veteraner, der ikke har gidet svede i øvelokalet forud for koncerten.

Ikke overraskende havde danske Kashmir gjort et omstændeligt hjemmearbejde, før det gik løs i DR's Koncerthuset med genopførelsen af albummet ”The Good Life” fra 1999.

Skyggerigets konger

Kashmir er trods alt et notorisk sammenbidt og alvors-rugende rockband, så selvfølgelig kommer musikerne pertentligt forberedt. Gruppen har dog lykkeligvis løsnet noget op og lukket lys ind i det knugende musikalske skyggerige på de seneste plader. Bl.a. ”No Balance Palace”, som faktisk i min sandheds-bog topper listen over Kashmirs bedste album.

”The Good Life” var glimrende, men det var også et album, der var voldsomt præget af 1990'ernes rock-Messias, Radiohead. Inspirationen fra lige netop den gruppe er så fremtrædende på ”The Good Life”, at fredagens koncert i momenter blev lige så meget Radiohead-revival som det blev ”The Good Life”-hyldest.

Men konceptet klappede, og det gamle materiale stod stort set distancen.

Det mest fantastiske genhør blev den urimeligt iørefaldende ”Graceland” med en smukt smuttende guitar-figur og et langstrakt vokalt suk fra sanger Kasper Eistrup, der beretter om et forgæves flugtforsøg fra et selvvalgt nedturs-fængsel: ”I drown in my drool over all the goodies that they get/I drown in a pool/in a pool of my own sweat.”

Her blev bandet næsten overdøvet af publikums fællessang, og albummets anden absolutte klassiker,"Mom in Love, Daddy in Space", fik også stemningen og musikken på klimaks-kurs.

Tilbage til fremtiden

”Det føles lidt som at være tilbage på Stenløse Gymnasium i 1992,” bemærkede Eistrup, da 90'er-følelsen glødede med en blanding af grunge, blåtonet progrock og hash-tilrøget kollegie-fest.

Kashmir genoplivede fornemt såvel den hyper-sensitive ”It's OK Now” og den psykedeliske udflugt i ”Gorgeous”. Det var kun ”Mudbath” der skuffede med et forfejlet forsøg på at reproducere originalens jazzede og løst swingende elegance.

Efter veloverstået gennemgang af albummet, lød løftet med et lån fra Malk de Koijns nye albumtitel: ”Toback to the Fromtime!”

Og så blev publikum bl.a. trakteret med nyere rock-perler som "She's Made of Chalk" og "Mouthful of Wasps", som sagtens kan konkurrere med ”The Good Life”-højdepunkterne.

Kashmir så bagud i Koncerthuset. Men nostalgi-trippet kom ikke til at virke som en sovepude. Fredag hørte man et ambitiøst og vedkommende rockband, der sagtens kan have en relevans også i fremtiden.

Hele Kashmir-koncerten kan høres på P3 den 27. oktober - på Spil Dansk Dagen - kl. 18-20.

Anmeldelse af Kashmir i Falconer Salen

23-03-2013: Kashmir står stadig op – men publikum var bænket ved bandets turnépremiere. Den bød på kedelige lavpunkter og eminente stjernestunder. Læs artikel

Anmeldelse: Kashmir (Bøgescenerne)

08-08-2010: Kashmir gjorde dét, som ingen andre bands hidtil havde formået og spillede en forrygende koncert.

Læs artikel

Anmeldelse: Kashmir (Fredericia Teater)

02-04-2010: Et af landets foretrukne liveorkestre overlevede dårlig lyd og passivt publikum under lovende turnéstart i Fredericia.

Læs artikel

Nyhed: C.V. sælger bedst i København

14-01-2010: Sangeren C.V. Jørgensen sælger mange koncertbilletter i Århus, men ikke så mange som i København. Læs artikel

Nyhed: Koncert udsolgt på fem minutter

11-01-2010: Ekstra-ekstrakoncert med et af Danmarks største rockbands er sat til salg. To shows er udsolgt.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...