Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Julian Casablancas & The Voidz -.. | musik.guide.dk

Den tågede oplevelse

Julian Casablancas fra New York har en dansk mor og står i spidsen for det cool band The Strokes.

Rock
Store Vega
Julian Casablancas & The Voidz
Tirsdag

Julian Casablancas kom ind på scenen i sin trygge varme frakke. Da han smed den, stod han nøgen og sårbar. Sådan var det i hvert fald billedligt talt at opleve Strokes-forsangeren med de danske rødder forsøge sig i rollen som solist med backingband.

Det var ikke optimalt. Og han vidste det godt. Der var langtfra udsolgt, og hans solo-opus sammen med backingbandet The Voidz har på ingen måde fået et stort og prangende kommercielt liv efter udgivelsen tidligere på året. Det er ellers et godt album, ”Tyranny”. Det rummer punkede energiudladninger, cool newyorkerrock, et brøl af heavy metal og progrock og alternativ, sortfarvet rock. Alt sammen rumsterer omkring Casablancas’ velkendte desperadoprægede vokal.

I Store Vega blev albummets kvaliteter kun til dels forløst. Der var, spredt ud over koncerten, tidspunkter, da bandet – trommer, bas, keyboard og to guitarister – bevægede sig ind i en fascinerende zone af groovy støj og udfordrende energi.

Et professionelt hold

Musikerne kunne tydeligvis spille, og de kunne også håndtere at spille sammen på professionel vis. Derfor var der momenter, hvor man blev bragt til de New York-gader, hvor Lou Reed og Television har huseret med knastør og skarpt optegnet rock. Men det var for ofte, at backingbandet fremstod som et hold hyrede musikere, der var sat på en bunden opgave.

Mens der var spotlys på guitaristerne og keyboardspilleren, holdt Julian Casablancas sig for det meste i en Londonagtig tåge.

Det har han i øvrigt for vane at gøre. Han vil ikke lege et rockidol, der soler sig i folkets opmærksomhed. I Store Vega kunne det dog have gavnet mandens sag, hvis han havde gjort sig lidt mere synlig. I stedet fik man fra tågerne hans oftest på teknisk vis manipulerede vokal, og til tider var der en kommentar til publikum.

Mere begejstring

På engelsk efterspurgte han noget mere begejstring. Det ønske fik han aldrig rigtigt opfyldt. På dansk takkede han pænt publikum, der høfligt skruede lidt op for bifaldet, og der var optræk til god gammeldags koncertstemning, da Casablancas for en kort bemærkning dyrkede The Strokes’ katalog. Den slags kunstgreb burde solisten måske have benyttet i højere grad – for hyggens skyld. På den anden side var der i hvert fald på papiret et godt solomateriale at husere i. Det virkede blot ikke i den virkelige Vega-verden.

Mon ikke Casablancas næste gang er tilbage i trygt og varmt overtøj som forsanger for The Strokes?

Anmeldelse: Julian Casablancas (Store Vega)

01-12-2009: The Strokes er blevet udskreget til at have leveret årtiets bedste album. Gruppens sanger stod alene på scenen i København – og nød det.

Læs artikel

Anmeldelse af Julian Casablancas - Tyranny

27-10-2014: Strokes-sangeren Julian Casablancas er aktuel med et hæsblæsende stærkt album. Mark Lanegan dyrker synthesizerne på et album med kulsorte tekster. Læs artikel

Anmeldelse: Kings of Leon (Roskilde Festival)

04-07-2011: Publikum måtte vente længe på Kings of Leons' afgørende to hit. Koncerten blev noget af et antiklimaks på Roskilde Festivalen. Læs artikel

Anmeldelse af Joe Bonamassa - Falconer Salen

04-10-2015: Er Joe Bonamassa sin generations bedste bluesrock-guitarist? Han leverede mange argumenter for det i Falconer. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...