Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Julian Casablancas - Tyranny | musik.guide.dk

Tag med til Casablancas

Strokes-sangeren Julian Casablancas er aktuel med et hæsblæsende stærkt album. Mark Lanegan dyrker synthesizerne på et album med kulsorte tekster.

ROCK
JULIAN CASABLANCAS + THE VOIDZ
TYRANNY
Cult Records/Playground Music

MARK LANEGAN BAND
PHANTOM RADIO
Heavenly Recordings

Tag med til Casablancas! Og spil den, Julian!

Den 36-årige Julian Casablancas er mest kendt som sanger og lederskikkelse i klodens måske mest cool rockband The Strokes, som fra hjemmebanen New York med skiftende held har udfordret sig selv siden den mesterlige debutplade ”Is This It” i 2001.

Casablancas, søn af danskeren Jeanette Christiansen, som blev Miss Danmark i 1960’erne, har derudover været på et soloridt med ”Phrazes For The Young”, der havde en snert af  elektronisk musik.  

Sær og syret rejse

Denne gang har Casablancas et backingband med et spøjst navn med på en musikalsk rejse, der er sær og syret og dermed også umiddelbart udfordrende for ører og sjæl. Her lefles hverken for de nysgerrige/utålmodige musikforbrugere på downloading- og streamingtjenester eller alle de radiokanaler, der lever i evig frygt for at miste lyttere, og som derfor ustandseligt slipper en vind af fattigt tænkt pop.

Når det kommer til stykket, rummer albummet ”Tyranny” forskellige, men altid høje procenter af gode gammeldags melodier, der får numrene til at gøre sig til på en swingende og groovy facon. Eller sagt på en anden måde: De 12 sange er simpelt hen intelligent skruet sammen: ”Business Dog” er en punket energiudladning, der hilser med godt humør på Kurt Cobain og Nirvana. ”Crunch Punch” er guf for The Strokes’ fanskare – iørefaldende, cool newyorkerrock med Casablancas’ velkendte desperadovokal i centrum.

”M.utually A.ssured D.estruction” er et befriende brøl af heavy metal og progrock, mens den tunge Cure-bas på ”Where No Eagles Fly” er et nødvendigt holdepunkt, når frontfigurens raserianfald slippes løs.

Der er virkelig grund til at se frem til koncerten med Julian Casablancas + The Voidz i Store Vega i København den 16. december.

Vedkommende melodier

Mark Lanegan kunne vise sig frem på en lige så sej og fandenivoldsk måde som Casablancas. Dér har han været før.

På sit nye album, ”Phantom Radio”, vælger han i stedet at værne om sine skyggeramte historier med masser af synthesizerklangflader og mere konventionelle instrumenter urokkeligt placeret i arrangementerne.

Mark Lanegan hænger alligevel sammen med Casablancas. Det skyldes, at han heller ikke er bange for at opsøge de gode, vedkommende melodier. De bliver en slags modsætning til tekster om død, synd, gift, bål og brand. Det er ikke så underligt, at Lanegan allerede i første nummer med sin karakteristiske hæse stemme synger: »Black is my name.«

Anmeldelse af Julian Casablancas & The Voidz - Store Vega, København

18-12-2014: Julian Casablancas fra New York har en dansk mor og står i spidsen for det cool band The Strokes. Læs artikel

Anmeldelse: Mark Lanegan Band (Amager Bio)

18-03-2012: Hvor havde mørkemanden fra Seattle sit dygtigt larmende band fra? Læs artikel

Anmeldelse: Mark Lanegan Band: Blues Funeral

11-02-2012: Den populære Aarhus Festuge-profil Mark Lanegan er klar med sit første soloalbum i en årrække. Det handler meget om død, men der er også masser af liv i tekster og musik. Læs artikel

Anmeldelse: The Black Keys: El Camino

05-12-2011: Amerikanske The Black Keys bruger blues, glamrock og knivskarp soulstil på et iørefaldende album, som er solidt produceret af Danger Mouse. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...