Find mere om:
Rock-ikoner set gennem dansk linse | musik.guide.dk

Rock-ikoner set gennem dansk linse

<p> Dansk fotograf kom meget tæt på 60'er-ikoner som Hendrix, Stones og Beatles. Nu skal billederne på museum. </p>

Den danske fotograf Bent Rej kom helt tæt på en række af 1960'ernes største musiknavne - blandt mange andre The Rolling Stones, The Beatles, Jimi Hendrix og The Who.

Nu udstilles de unikke billleder og skal siden på museum.

Udstillingen, der omfatter 160 billeder kan fra 10. til 30. juni ses på Galleri Asbæk og Norman Copenhagen i henholdsvis Bredgade og Østerbrogade i København.

På kommende museum

Udstillingen, der har titlen Sixties Rock Legends, skænkes siden til Danmarks Rockmuseum, der efter planen er en realitet i Roskilde i 2013.

”Jeg er rigtig glad for at kunne bidrage til det kommende rockmuseum. Jeg synes, det er et godt og vigtigt initiativ, som jeg gerne vil gøre mit til at bakke op omkring.

Jeg kan ikke forestille mig et bedre sted til min udstilling end på et nationalt museum, der hylder rockmusikkens betydning for vores liv,” siger Bent Rej.

Vigtigt vidnesbyrd

Frank Birkebæk, der er leder af Roskilde Museum og bestyrelsesmedlem i Danmarks Rockmuseum siger blandt andet:

"Det er fantastisk for os at overtage billederne. Bent Rej er en af de største fotografer og et vigtigt vidnesbyrd om 60ernes rockscene og dens arv til os i dag. Og donationen er med til at sætte yderligere fokus på vores indsamling af billeder, effekter etc., som skal udgøre fundamentet for Danmarks Rockmuseum.”

Bent Rej fortæller

Iøvrigt kan du på søndag opleve Bent Rej fortælle om møderne med de mange stjerner. Det sker ved et arrangement i Koncerthuset i DR-byen, hvor han bliver interviewet af rockjournalist Jan Sneum.

Læs mere på Danmarks Rockmuseums webside

Nyhed: Hendrix-hjem bliver museum

17-05-2010: I 12 dage kan man få lov at kigge ind i guitarlegenden Jimi Hendrix' London-hjem.

Læs artikel

Nyhed: The Who ved at sige stop

29-04-2010: De har aldrig været bange for at spille højt i det britiske rockband The Who, men der er en pris at betale. Læs artikel

Nyhed: Hendrix-hjem er blevet revet ned

02-04-2009: Dele af guitaristikonets barndomshjem risikerer at blive solgt videre - og måske forvandlet til guitarer.

Læs artikel

Nyhed: Hold kæft-bånd i høj kurs

31-03-2009: En nabo til Jimi Hendrix i London klagede så meget over støj og uro, at guitaristen gav ham to bånd med indspilninger. Han solgte siden det ene for en slik. Er du interesseret, så må du i dag slippe 800.000 kr.

Læs artikel

Nyhed: Fan i livsfare hos Rolling Stones

01-03-2009: Bill German har prøver noget, der ikke er mange forundt. Han har tilhørt inderkredsen omkring The Rolling Stones. I en ny bog fortæller han, hvordan han - med nød og næppe - overlevede....

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...