Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Interpol - Elpintor | musik.guide.dk

Friskmalet i gamle, dunkle farver

Interpol vender hjem til storbyen med ny energi og det bedste album i 10 år.

ROCK
Interpol
El Pintor
Matador

el pintor.jpg

Interpol malede sig hurtigt op i et hjørne. Dels fordi rockgruppen fra New York med sit uovertrufne debutalbum fra 2002 satte det fremtidige forventningspres højt, dels fordi gruppens mørke, stramme lyd var svær at følge op. På de seneste par plader er forsøget gjort ved at stramme yderligere op og polere endnu hårdere. Men resultatet endte mest som en kedelig kopi af sig selv.

Men på ”El Pintor”, der både er spansk for en maler og et anagram over bandnavnet, lykkedes det at ommøblere det brugte interiør, så det fremstår som nyt. For det musikalske udtryk er fortsat friktionsfri og storbycool misantropi. Men det leveres med en fornyet energi og inspiration, der til fulde opvejer afgangen af bassisten Carlos Dengler.

Dobbelt så sammenbidt

Fra åbningsnummeret ”All the Rage Back Home”, hvor forsanger Paul Banks veksler fra at synge med et ligtogs andagt og hastighed til et tempo, som har han fået en gravøl over tørsten, til afslutningen ”Twice as Hard”, der minimum er dobbelt så hård og sammenbidt som nogensinde.

Nuvel. Netop de to numre står måske en smule ud fra resten. Men på albummets blot 40 minutters levetid er der ikke gjort plads til overflødigheder, og helhedsindtrykket står stærkere end i de seneste 10 år. Det gør sig i øvrigt ikke kun gældende for Paul Banks. Daniel Kesslers hårdtslående guitarriffs leveres i solide slagparader, og Sam Fogarinos trommer har aldrig før spillet en så stor rolle i lydbilledet.

Så kan det nok være, at Interpol heller ikke denne gang får malet sig ud af sit hjørne. Til gengæld har det pyntet gevaldigt at få frisket op med et nyt lag maling.

Anmeldelse af Mew - + -

25-04-2015: Mews kringlede rock er tilført et adrenalinsusende skud pop. Læs artikel

Anmeldelse af Atoms For Peace - Amok

25-02-2013: Thom Yorke fra Radiohead har samlet et hold etablerede musikere for at videreføre den musikalske vision, der blev begyndt for syv år siden. Læs artikel

Anmeldelse: Bob Hund (Store Vega, København)

02-04-2011: Den skånske sekstet Bob Hund har udgivet et nyt album og har besøgt København med sin vanlige galskab. Læs artikel

Anmeldelse af Suede - Night Thoughts

22-01-2016: Britiske Suede giver en udsolgt koncert i DR Koncerthuset den 1. februar. Der varmes op med et godt album. Læs artikel

Anmeldelse af Daughter - Not To Disappear

15-01-2016: Trioen Daughter fremstår sammentømret på nyt album med flere spændingsfelter. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...