Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Hymns From Nineveh - Sunday Music | musik.guide.dk

Anmeldelse af Hymns From Nineveh - Sunday Music

Den danske gruppe Hymns From Nineveh demonstrerer styrke og stil på nyt album.

Rock
Hymns From Nineveh
Sunday Music
Playground Music

maxresdefault.png

Hymns From Ninevehs nye album dokumenterer mere end noget andet, at frontfigur Jonas H. Petersen og co. har fundet sig godt til rette i dansk musik. Musikken er stemningsfuld, og produktionerne udstråler en selvtillid og en tro på fremtiden, der rækker ud i den store verden.

”The Wanderer” understreger troen på egne evner. Det er i sit udgangspunkt en smuk ballade med et fingerspil på en akustisk guitar som en gennemgående figur. Jonas H. Petersens vokal er indspillet på en lagkageagtig facon. Vokalen – blød og smidig – ligger i flere lag, og omkring hans sang hører man kvindestemmer. Efterhånden som nummeret skrider frem, skifter sangen karakter. Der tilføjes en orkesterlignende oplevelse af strygere og trommer, og der kommer desuden særegne lydeffekter ind i billedet og også verdensmusik-elementer. Hele tiden har den godt fire minutter lange sang en harmonisk karakter. Det er godt klaret.

Lyden af svaner på træk

”Cool Fire” begynder med lyden af svaner på træk, og Jonas H. Petersen synger her og siden også på ”Paper Kite” med en falsetlignende stemme, og man kan ikke undgå at tænke på Antony Hegarty fra Antony And The Johnsons. Der er en skrøbelighed og femininitet i sangforedraget, hvor Jonas H. Petersen i sin vokale stil andre steder i højere grad minder om John Martyn og Cat Stevens.

Der er på ”Lisbon” og andre steder en tendens til, at bandet i for høj grad går på effektjagt, så arrangementet er ved at kæntre. Men overordnet set er der god musik og interessant kunst på et opus, der lyder som mere end musik til en enkelt søndag eller to.

Anmeldelse af Jack Savoretti - Written In Scars

18-09-2015: Det så ud til, at Jack Savoretti ville ende som et parkeret rockhåb. Men med ”Written In Scars” har han fået medvind. Læs artikel

Anmeldelse af David Gilmour - Rattle That Lock

18-09-2015: Der hersker god ro og orden på stemningsfyldt nyt album med David Gilmour. ”Rattle That Lock” og ”Today” pynter på en plade med få instrumentalnumre. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...