Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Folkeklubben - Danmarksfilm | musik.guide.dk

Anmeldelse af Folkeklubben - Danmarksfilm

Værsgo: Folkeklubben har tilbagelænet charme som en ung Kim Larsen.

ROCK/FOLK
FOLKEKLUBBEN:
DANMARKSFILM
ArtPeople

Ved årets Tønder Festival spillede Folkeklubben i et proppet telt, hvor gruppen ikke bare oplevede et folkeligt favntag – men en hjertevarm bjørnekrammer. Trioen har på få år opnået en unik hjemlig status som flittige og nærværende spillemænd uden berøringsangst (450 koncerter siden 2011). Træfferne ”Tænker tit”, ”For pengene” og ”Fedterøv” har samtidig bragt dansk folkpop tilbage på hitlister og radioflader.

Det dagdriver-ujævne debutalbum, ”Nye tider”, var dog ikke så godt, som de tre hits gav indtryk af, men med ”Danmarksfilm” har Folkeklubben skabt et mere modent og helstøbt værk. Om det så er leveringsdygtigt i flere landeplager, er usikkert, for trioen dyrker især det afslappede åndedræt, poetisk eftertænksomhed og en akustisk prikkende sødme.

Kærlig hilsen til Love Shop

Et hitbud kunne være den fløjtende og svajende ”Husk mit navn”, der refererer til Gasolin’ og sammenfletter forvirret længsel med historien om en selvmorder. Det vibrerer af magisk fortællelyst i stil med Kim Larsens ”Værsgo”-klassiker fra 1973. Musikalsk befinder Folkeklubben sig i samme sfære, og der byttes snildt om på ordene, når gruppen sender en kærlig hilsen til et andet stort dansk popnavn, Love Shop, i ”Vågn op”. En sang om nærhed i parforholdet: »Jeg er hjemmelegionær i verdens mindste hær«.

Konceptet med at indfange mangfoldigheden i nutidens Danmark fra udkant til vandkant fungerer flot i titelnummeret, men binder ikke resten af albummet sammen. Det hæmmer dog ikke ”Danmarksfilm”, der er følsomt fabulerende. Og folkelig i ordets bedste forstand.

Anmeldelse af Sun Kil Moon - Benji

07-04-2014: Amerikanske Mark Kozelek leverer fine, dagbogslignende fortællinger om liv og død. Læs artikel

Anmeldelse: Fleet Foxes: Helplessness Blues

05-05-2011: De elskelige neo-hippier i Fleet Foxes er ikke blevet afsporet af den hysteriske globale anerkendelse. Gruppens forsinkede andet album er glimrende og låner lidt sær dansk magi som ingrediens. Læs artikel

Anmeldelse: M. Ward: Hold Time

11-03-2009: Den talentfulde amerikanske sanger, sangskriver og guitarist giver på nyt album sit bud på den 50 år gamle klassiker ”Rave On”.

Læs artikel

Anmeldelse: Mary Gauthier: Genesis (The Early Years)

13-08-2008: Er man til americana-sanger og sangskriver Lucinda Williams, bør man også lytte til Mary Gauthier. Hun befinder sig på samme hylde og beskriver selv stilen rammende som “country noir“. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...