Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Florence and The Machine - How.. | musik.guide.dk

Anmeldelse af Florence and The Machine - How Big, How Blue, How Beautiful

Florence Welch og Major Lazer gør god reklame for sommerens festivaloptrædener.

ROCK
FLORENCE AND THE MACHINE
HOW BIG, HOW BLUE, HOW BEAUTIFUL
Island/Universal Music

POP/EDM
MAJOR LAZER
PEACE IS THE MISSION
Warner Music

Roskilde-aktuelle Florence and the Machine ankom i selvsikker stil med debutalbummet ”Lungs” i 2009. Den kunstneriske trækkraft i maskinen var den rødhårede femme fatale Florence Welch, der med vokal prædikant-heftighed og blændende fyrtårns-udstråling lokkede et stort publikum til at omfavne sange som den tummelumske ”Dog Days Are Over” og den punk-snerrende ”Kiss With A Fist”.

B971992648Z.1_20150531175336_000+GQ5LJSAM.1-0.jpg

Den engelske sangerinde var ny stjerne i et kantet feminint rock-univers, hvor navne som Patti Smith og PJ Harvey havde banet vejen. Welch fik også ganske taktisk placeret sig selv under diskokuglens sejlende lys via et lukrativt samarbejde med den storsælgende dj Calvin Harris.

På Queen-kurs

Det lå dog ligefor, at Florence and the Machine ville miste fodfæste i den svære kommercielle balancegang mellem at slås for at blive hørt og fortsat være værd at lytte til. Men gruppens tredje studiealbum har troværdighed og melodisk spænding intakt, og Welch lyder som en soul-sensuel rockdiva, vi kan forvente os meget mere af. ”Delilah” fra det nye album er en central skæring, der emmer af opskruet nerve.

Det er ikke en fortolkning af Tom Jones’ legendariske mord-ballade. Men Florence and the Machines ”Delilah” er også en drama-stormende affære, hvor det bombastiske snit både tangerer Queen-hysteri og knækker sammen i skrøbelig ballade-inderlighed. Man skal ikke tage det for pålydende, når det pille-slugende nervevrag i sangen forsøger at berolige sig selv.

Det synes snarere at trække op til et bibelsk destruktivt forræderi i kærlighedens kampzone: ”Never knew I was a dancer/'till Delilah showed me how.”

Det klinger af det bedste fra Tori Amos, for Florence Welch behersker sin unikke stemmes rige variationer. Titelnummeret ”How Big, How Blue, How Beautiful” er et fornemt eksempel på, at hun har fået styr på sit rødglødende temperament og både kan underspille og give los i en mikstur af rock og pompøs orkesterpop.

Ild i rastahåret

Major Lazer er også snart klar til en dansk festival, Tinderbox i Odense, og festoriginalerne har tilmed fået dansk assistance på den aktuelle global-træffer ”Lean On”. Sangerinden MØ er i front, og det er et godt eksempel på sammenrendet af kreative hoveder, der bidrager til det internationale projekt Major Lazer.

Med de mange medvirkende er musikken selvsagt en heftig genre-cocktail, men det virker, og det nye album er en af årets fest-bomber. "Too Original" sprudler af uhæmmet underholdning, der rykker i dansefødder og krop. I "Blaze Up The Fire" diskes der op med excentrisk reggae-spurt med en rapper, der lyder som om, han har ild i rumpe og rasta-lokker.

Major Lazer har rødder i dj-kulturen og forstår at variere energi-niveauet, så udtrykket både bimler i det røde beat-baskende felt og giver åndehuller til følsomt nærvær. Samtidig benyttes der på en håndfuld numre godt med melodisk mørtel, og de udvalgte sangere og rappere kan deres kram.

Kun et strømsvigt kan ødelægge festen i Odense.

Anmeldelse af Lars H.U.G - 10 sekunders stilhed

03-11-2014: Lars H.U.G. er på prægtig comeback-kurs. Så spænder han ben for sig selv. Læs artikel

Anmeldelse af Kate Bush - Eventim Apollo i London

21-09-2014: Et musikeventyr: Den 56-årige britiske rock- og popstjerne Kate Bush er med en lang række af udsolgte koncerter i London i fuld gang med at give sin unikke karriere en fascinerende ny dimension. Læs artikel

Anmeldelse af Ginman/Eivør - The Color of Dark

15-09-2014: Filmisk drama med Ginman/Eivør, negle-bidende alvor med The White Album og optræk til voksenadfærd fra Joey Moe. Læs artikel

Anmeldelse af U2 - Songs of Innocence

10-09-2014: U2 forærer nyt album væk via iTunes. Musikken er god. Tilgængeligheden er dårlig. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...