Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Father John Misty - Store Vega,.. | musik.guide.dk

Anmeldelse af Father John Misty - Store Vega, København

Den 34-årige Father John Misty underholdt med sine tankevækkende og iørefaldende sange. Han var desuden til knæfald og sjov snak til den udsolgte koncert i København.

Rock
Store Vega, København
Father John Misty
Tirsdag

En yngre fyr med halvlangt hår kunne hverken holde fingre eller kyssetøj fra sin kæreste, en yngre kvinde med en sort cowboyhat. Han skulle hele tiden have hendes opmærksomhed. Kun én gang lod han hendes krop være lidt i fred. Det var, da han skulle hente et par fadøl i baren.

Ved siden af stod et andet par. Det var stort set samme sag. Den skaldede mand med gråsprængt fuldskæg holdt om sin kæreste, en kvinde med et ungt ansigt. De bevægede sig ikke ud af stedet, mens musikken spillede. Et øjeblik var han væk for at hente øl, og så var det ellers tilbage i et favntag.

På scenen stod Joshua Tillman alias Father John Misty. Han sang om at ville holde fast i en bestemt kvinde: Om at ville imponere og besidde hende. Om at være besat og blive underlig i hovedet af kærlighed, sex og jalousi. Som han sang på ”I Went To the Store One Day”:

»And now in just one year’s time/I’ve become jealous, rail-thin, prone to paranoia when I’m stoned/If this isn’t true love someone ought to put me in a home«

Sangen stammer fra Father John Mistys album ”I Love You, Honeybear”. Det udkom i februar og er et af årets bedste album. Alle sangene handler i en eller anden forstand om den ene kvinde, der ændrede Father John Mistys liv. Hun hedder Emma Elizabeth Tillman, er fotograf, og hendes portrætfotos og selvportrætter ligger ude på nettet.

En brandvarm festival med de bedste tilhørere

»Wouldn’t I make the ideal husband?«

Spørgsmålet stillede Father John Misty i sangen ”The Ideal Husband”. Og han er blevet gift med sin Emma. Så de hysteriske kvindeskrig, som kom fra salen, var forgæves. I hvert fald ville solisten ikke love, at han ville være at finde i nattelivet bagefter koncerten. Den blev en længere og lidt anderledes oplevelse end det fantastiske show, som den 34-årige amerikaner gav sidst på eftermiddagen i begyndelsen af juli på Roskilde Festival. Dengang var han forrygende under hele den intense, timelange koncert, som blev en seksstjernet oplevelse.

I Store Vega gentog han på mange måder succesen. Og så alligevel ikke helt.

»Bob Dylan er ikke et rigtigt navn«

Han begyndte i et hæsblæsende tempo og vrikkede velkendt og feminint med understellet, gjorde knæfald og hoppede op på stortrommen. Men ikke mindst fyldte han den godt proppede sal med sin stærke poesi, og hans vokal var blændende.

Han havde ellers været syg i et par dage, og hans batterier var i det hele taget ved at være flade efter en flere uger lang turné. Men på scenen i Store Vega var han præget af overskud og tilstedeværelse.

»They gave me a useless education,« sang han på et af sine mest kendte numre, ”Bored In The USA”.

Father John Misty lød ikke desto mindre som en uddannet og dannet person. Han havde et omfangsrigt ordforråd og var poetisk i sine sange, og som showmand kørte han tydeligvis ikke med et fasttømret sæt af replikker. Han skulle f.eks. høre, hvordan det gik i fodboldlandskampen mod Sverige, der foregik samtidig med koncerten. På den matte tilbagemelding kunne han godt fornemme, at det gik slet ikke.

Festivalens allerbedste far

Omkring sig havde Father John Misty et sejt rockende band. Det gav arrangementerne enten en storslået rock- og soulstil, et mere elektronisk præg eller et sus af traditionsrig country og countryrock. Bandet spillede med erfaring, og efter at have turneret længe kendte musikerne hinandens ruter igennem arrangementerne. Bandet var en tryghedszone for aftenens hovedperson.

Mens Father John Misty på Roskilde Festival kunne nøjes med at lægge vægt på sangene fra sit 2015-album, måtte han med mere spilletid i Vega gribe fat om flere sange fra sit første album, ”Fear Fun”.

Når det skete, f.eks. med ”Nancy From Now On” og ”Only Son Of The Ladiesman”, mistede oplevelsen lidt spænding.

Men det var kun et nummer her og der, og så snart Father John Misty vendte tilbage til ”I Love You, Honeybear”-universet, blev niveauet atter meget højt. Og det gav også masser af mening, at han indimellem kun lod sig akkompagnere af en af sine instrumentalister. Det kunne såvel sanger som sange sagtens klare.

Vega var sidste stop på Europa-turnéen. Om et par dage gælder det Mexico, før han i december turnerer i Australien. Så holder han ca. tre måneders turnéfri, før han vender tilbage til Europa for at optræde i bl.a. Danmark. Han skal være velkommen. Men han bør snart indspille en halv snes nye sange. De vil give hans optræden en ny dimension.

Sætlisten i Vega:

 • I Love You, Honeybear
 • Strange Encounter
 • True Affection
 • Only Son of the Ladiesman
 • When You're Smiling and Astride Me
 • The Night Josh Tillman Came to Our Apt.
 • I'm Writing a Novel
 • Chateau Lobby #4 (in C for Two Virgins)
 • Nancy From Now On
 • Bored in the USA
 • Nothing Good Ever Happens at the Goddamn Thirsty Crow
 • This is Sally Hatchet
 • Hollywood Forever Cemetery Sings
 • Funtimes in Babylon
 • Holy Shit
 • The Ideal Husband
 • I Went to the Store One Day
 • Everyman Needs a Companion

Anmeldelse af Father John Misty - I Love you, Honeybear

09-02-2015: Amerikanske Joshua Tillman viser i skikkelsen Father John Misty meget høj klasse. Læs artikel

Anmeldelse: C.V. Jørgensen (Store Vega)

16-05-2010: Den første af fem udsolgte koncerter i Store Vega i København blev en stor oplevelse.

Læs artikel

Anmeldelse: C.V. Jørgensen (Scandinavian Congress Center)

15-05-2010: C.V. Jørgensen var i fin form i Århus, men matchede ikke sidste års festuge-shows.

Læs artikel

Anmeldelse: C.V. Jørgensen (Medium Rare Sessions, VoxHall, Århus Festuge)

02-09-2009: C.V. Jørgensens tilbagevenden til livescenen var så overbevisende, at han kunne tillade sig at spille den samme koncert tre gange i Århus Festuge.

Læs artikel

Anmeldelse: Tina Dickow og Steffen Brandt (Roskilde-Hallerne)

09-05-2009: To af dansk musiks kommercielle giganter har slået sig sammen, og Steffen Brandt og Tina Dickow synger så selv verdens ulykkeligste mand må live lidt op.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...