Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Eric Clapton - Forever Man | musik.guide.dk

Guitargud får lidt slatten hyldest

Pladeselskab fejrer Eric Claptons 70-års fødselsdag med et uambitiøst udspil.

Rock
Eric Clapton
Forever Man
Reprise Records

Eric Claptons 70-års fødselsdag er for nylig blevet markeret med koncerter i New York og London og et opsamlingsalbum, som udgives i forskellige versioner. Udgivelsens titel kommer fra et af Claptons blankpolerede hits fra 1980’erne. Titlen er naturligvis også en understregning af, at briten i seks årtier har været en af de mest succesrige guitarister.

Et nydeligt overblik

Man kan sætte spørgsmålstegn ved, om ”Forever Man” er udgivelsen, som cementerer Claptons position. Ikke rigtigt. Den giver et nydeligt overblik over, hvad han har præsteret i årenes løb, fra tidlige hits som ”Layla” og ”Cocaine” til senere succeser som ”Tears In Heaven” og ”My Father’s Eyes”. Med en særskilt blues-cd bliver det samtidig understreget, at Clapton altid har haft en respekt for den gamle genre.

Man kunne have ønsket, at der var blevet gravet lidt dybere efter mere kvalitet af ældre dato. Det er heller ikke ubetinget smart, at de gamle klassikere leveres i liveoptagelser af nyere dato.

»Han er blevet kaldt ”Gud” – og det er ikke nogen overraskelse,« konstateres det i det lidt slatne skriveri om Claptons karriere. Hovedpersonen har ikke ladet sig interviewe, i stedet er der hentet små citater fra diverse artikler. Og så hylder skribenten ellers de udvalgte numre i en grad, så man antager, at han er blevet afkrævet en pletfri omgang ord.

Har været forbiere

Virkeligheden er, at Clapton i en meget lang karriere har leveret forbiere: enten plader, som ikke klarede sig særligt godt kommercielt, eller blev så poppede, f.eks. ”Bad Love”, at en del fans satte spørgsmålstegn ved Eric Claptons dømmekraft.

Anmeldelse af Eric Clapton & Friends - The Breeze – An Appreciation Of JJ Cale

16-08-2014: Eric Claptons nye album er en hyldest til JJ Cale. Masser af stjerner stiller op. Læs artikel

Anmeldelse af Eric Clapton - Old Sock

05-04-2013: Eric Clapton holder stjernetræf på sit nye soloudspil. Men der er for megen hygge og for få spændingsfelter. Læs artikel

Anmeldelse: Eric Clapton: Clapton

24-09-2010: Eric Clapton beviser, at han kan mere end score kassen som livekunstner. Læs artikel

Anmeldelse af David Bowie - Bowie At The Beeb

26-02-2016: Musikikonet David Bowie udgav et nyt album den 8. januar og døde to dage senere. Læs artikel

Anmeldelse af John Cale - Music For A New Society

22-01-2016: John Cale forsøger forgæves at genopfinde et mesterligt album fra 1982. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...