Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Eric Clapton: Bøgescenen | musik.guide.dk

Eric Clapton: Bøgescenen

<p> Eric Claptons bluesorgie var jævnt kedeligt, men endte dog i en flot finale. </p>

Eric Clapton

Danmarks Smukkeste Festival

Skanderborg

Bøgescenen

Søndag

Havde det ikke været for en flot finale med klassikerne ”Wonderful Tonight”, ”Layla” og ”Cocaine”, var Eric Clapton længe ventede koncert på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg endt i en katastrofe.

Den 63-årige guitarist brugte mere end en time på dovne og svært langtrukne bluesnumre, som blev kedelige at lytte til, selvom de blev leveret med teknisk overskud af et fremragende band.

Når man spiller på en festival med feststemte mennesker, bør sættet være mere varieret. Så der også er lidt at komme efter for dem, som ikke er bluesfanatikere.

Efter en god time kiggede Eric Clapton dog på sit armbåndsur. Jo, det var tid til at give det tålmodige publikum de kendte rocknumre, som de var kommet efter. Og med en overrumplende guitarsolo i ekstranummeret ”Cocaine” kunne han tilgives meget.

Intet show

Selvom Eric Clapton flytter fingrene på guitarstrengene som ingen anden, er han bestemt ingen showmand.

I Skanderborg stod han for det meste så stille, at man kunne komme i tvivl om, hvorvidt han overhovedet gad at optræde. Ud over et sjældent tak sagde han intet til publikum.

Vi har ikke brug for flere bands som Infernal, der råbende motiverer publikum til at danse og synge med. Men en smule mere gejst fra Claptons side havde bestemt været på plads.

Mange mennesker

Eric Clapton er det største navn, Danmarks Smukkeste Festival nogensinde har haft på plakaten, og denne anmelder har aldrig før oplevet så meget trængsel i bøgeskoven. Slet ikke søndag aften, hvor en stor del af gæsterne typisk er på vej hjem.

I år nåede festivalledelsen vist grænsen for, hvor mange mennesker der kan stå på bakken foran Bøgescenerne.

Anmeldelse: Eric Clapton (Multiarenaen, Herning)

12-06-2011: 14.000 tilskuere i Herning oplevede lørdag Clapton veksle mellem sensationel indlevelse og slentretur ad forudsigelige, fladtrådte stier. Læs artikel

Anmeldelse: Eric Clapton: Clapton

24-09-2010: Eric Clapton beviser, at han kan mere end score kassen som livekunstner. Læs artikel

Anmeldelse af Eric Clapton - Slowhand At 70. Live At The Royal Albert Hall

11-12-2015: Rockstjernen og guitaridolet Eric Clapton fyldte 70 år den 30. marts 2015. Læs artikel

Anmeldelse af Eric Clapton - Old Sock

05-04-2013: Eric Clapton holder stjernetræf på sit nye soloudspil. Men der er for megen hygge og for få spændingsfelter. Læs artikel

Anmeldelse: Portishead (Roskilde Festival)

02-07-2011: Med et nøje afstemt miks af nyt og gammelt materiale gav britiske Portishead en af årets mest overbevisende koncerter på årets Roskilde Festival. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...