Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Depeche Mode (Parken) | musik.guide.dk

Depeche Mode (Parken)

<p> Depeche Mode viste styrke, men også svagheder, da tusinder af fans mødte op til hitparade i Parken. </p>

Parken, København;

Depeche Mode,

tirsdag aften

Synth-kongerne i Depeche Mode sad et øjeblik usikkert på tronen i Parken tirsdag aften. Efter næsten 30 års løssluppen hitparade havde bandet pludselig svært ved at vælge de rigtige numre og motivere publikum til fællessang.

Den aktuelle single ”Peace” hang ufærdigt i den lumre sommerluft, da både forsanger Dave Gahan og sangskriver Martin Gore forgæves havde forsøgt at få publikum til at synge omkvædet.

Selvom andre indslag fra det aktuelle album ”Sounds of the Universe” fungerede, havde bandet det bedre i 1980’erne tirsdag aften. Depeche Mode og disciple mødte først rigtigt hinanden i koncertens femte nummer ”A Question of Time”, hvor melodi og nostalgi fulgtes hånd i hånd.

Her dansede Dave Gahan tæt med mikrofonstativet og bevægede sig så energisk rundt på den store scene, at selv skeptiske fans må have glemt den ondartede svulst i blæren, som for nylig sendte sangeren på operationsbordet og tvang Depeche Mode til at aflyse eller udskyde en lang række koncerter.

Ballade med balladerne

Da Depeche Mode for et par uger siden genoptog verdensturnéen med en svært overbevisende koncert på Zeltralstadion i Leipzig, afbrød sangskriver Martin Gore traditionen tro festlighederne med et par ballader.

De tyske fans holdt vejret til tonerne af den nye fuldtræffer ”Jezebel” og den smukke 1980’er-klassiker ”A Question of Lust”. I Parken blev vi spist af med en malplaceret skygge af nyheden ”Little Soul”, og heller ikke den flotte ”Home” formåede sangskriveren at få ud over scenekanten.

Det gik så stille for sig, at musikken blev overdøvet af hyggesnakken blandt koncertgæsterne. Den optræden var måske gået an på et mindre spillested, men ikke i Parken.

Hitparade

Dave Gahan kom sin kollega til undsætning med den enkle, men uhyre effektive rocksang ”Come Back”, inden bandet for alvor fandt fodfæste med en række sikre hits.

Det hårdtarbejdende band klædte de i forvejen rockende indslag ”In Your Room” og ”I Feel You”, og med en musikalsk eksperimenterende version af ”Enjoy The Silence” var Depeche Mode afsender af en af verdens bedste popsange.

”All I ever wanted/all I ever needed/is here in my arms,” jublede de mange fans, inden narko-fortællingen ”Never Let Me Down Again” som så ofte før kom til at fungere som højdepunkt i fællesskabet blandt skrålende fans i ekstase.

Ses igen

Depeche Mode rimer på ekstranumre, og tirsdag aften stak både ”Personal Jesus” og den metalliske S/M-fortælling ”Master and Servant” ud i en flot finale.

”Vi ses næste gang,” råbte Dave Gahan, inden han og resten af Depeche Mode forlod scenen for tredje gang.

Depeche Mode har flere gange været opløsningstruet af druk, stofmisbrug og interne stridigheder, men skal man dømme efter aftenens sidste time, skal vi nok få bandet at se og høre igen.

Depeche Mode

Dave Gahan (vokal)

Martin Gore (guitar, keyboard, vokal)

Andy Fletcher (keyboard)

Det spillede de

In Chains

Wrong

Hole to Feed

Walking in My Shoes

It's No Good

A Question of Time

Precious

Fly on the Windscreen

Little Soul

Home

Come Back

Peace

In Your Room

I Feel You

Policy of Truth

Enjoy the Silence

Never Let Me Down Again

-

Stripped

Master and Servant

Strangelove

-

Personal Jesus

Waiting for the Night

Anmeldelse: Depeche Mode (Forum Horsens)

23-02-2010: Der var lagt op til noget særligt i Horsens. Det blev kun til en almindelig koncert med Depeche Mode.

Læs artikel

Anmeldelse: Depeche Mode (O2, London)

16-12-2009: Britiske Depeche Mode havde det svært i hjemlandet i 1980’erne, men tirsdag blev bandet hyldet af mere end 20.000 fans i London.

Læs artikel

Anmeldelse: Nephew (Train) og Depeche Mode (Bremen)

03-11-2009: Nephew går rundt i Depeche Modes sko, men kan de fylde dem ud? JP Århus tog på Train og videre til Bremen for at finde svaret.

Læs artikel

Anmeldelse af Depeche Mode - Live in Berlin

23-11-2014: Depeche Mode er klar med endnu en flot koncertfilm. Men den adskiller sig ikke afgørende fra tidligere liveudgivelser. Læs artikel

Anmeldelse: Depeche Mode tror på nyt album

21-02-2010: Den ene frontfigur forventer nyt album fra trioen, som optræder i Horsens.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...