Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse: Depeche Mode (O2, London) | musik.guide.dk

Anmeldelse: Depeche Mode (O2, London)

<p> Britiske Depeche Mode havde det svært i hjemlandet i 1980&rsquo;erne, men tirsdag blev bandet hyldet af mere end 20.000 fans i London. </p>

O2, London

Depeche Mode

Tirsdag aften

Depeche Mode var genstand for stor morskab i 1980’erne. Mens synthbandet blev en øjeblikkelig succes i især Tyskland og Østeuropa, kneb det noget med opbakningen i hjemlandet, hvor de britiske musikjournalister havde svært ved at tage Depeche Modes syntetiske popmusik seriøs.

Musik skulle jo komme fra ”rigtige” instrumenter og ikke synthesizere, mente mange kritikere, som desuden gjorde grin med sangskriver Martin Gores hang til at klæde sig ud med sminke, perler og læderskørter.

Tirsdag aften blev han og resten af Depeche Mode hyldet af mere end 20.000 mennesker i den imponerende arena O2 i London.

Store forandringer

Depeche Mode har da også forandret sig meget siden 1980’erne, da popmusikken udelukkende stammede fra synthesizere.

Bandets udtryk blev noget hårdere i 1990'erne.

Albummet ”Songs of Faith and Devotion” (1993) blev over 18 måneder præsenteret via guitarer og rigtige trommer på den berygtede "Devotional Tour", og i dag spiller Martin Gore næsten udelukkende guitar i stedet for synthesizer.

I London bevægede Depeche Mode sig over to timer fra elektropop i numre som ”Stripped” til rendyrket rock i indslag som ”I Feel You” til plaget blues i ekstranummeret ”Personal Jesus”, som Martin Gore tilførte kradse guitarriff.

Store bifald

Martin Gore modtog ironisk nok et par af aftenens største bifald, da han traditionen tro afløste forsanger Dave Gahan og sang en række ballader.

Den smukke ”One Caress” fra misbrugs-albummet ”Songs of Faith and Devotion” fungerede som aftenens største positive overraskelse, mens også ”Home” og ”Insight” fra tømmermændspladen ”Ultra” gav de tunge beats modspil.

Unik frontmand

Depeche Modes store gennemslagskraft skyldes dog først og fremmest frontmand Dave Gahan, som i London kastede mikrofonstativet om sig og konstant motiverede sine landsmænd til at klappe, synge med på omkvædene og naturligvis vinke synkront i ”Never Let Me Down Again” med de tydelige referencer til stofmisbrug.

Ædru stjerner

Hverken Dave Gahan eller Martin Gore rører stoffer eller alkohol i dag, men det er Depeche Modes koncerter ikke blevet mindre løsslupne af. Der er stadig masser af plads til vildskab og eksperimenter.

Sammensætningen af sange ændrer sig gennem turneen, og bandet er langt mere sammenspillede, end de var under den middelmådige koncert i Parken i København i sommer.

Det lover godt for de to koncerter i Horsens 22. og 23. februar 2010.

Depeche Mode

 • Dave Gahan (vokal)
 • Martin Gore (guitar, keyboard, vokal)
 • Andy Fletcher (keyboard)

Danske koncerter

Forum, Horsens 22. og 23. februar, 2010

Diskografi

 • Speak & Spell (1981)
 • A Broken Frame (1982)
 • Construction Time Again (1983)
 • Some Great Reward (1984)
 • Black Celebration (1986)
 • Music for the Masses (1987)
 • Violator (1990)
 • Songs of Faith and Devotion (1993)
 • Ultra (1997)
 • Exciter (2001)
 • Playing the Angel (2005)
 • Sounds of the Universe (2009)

Anmeldelse: Depeche Mode (Forum Horsens)

23-02-2010: Der var lagt op til noget særligt i Horsens. Det blev kun til en almindelig koncert med Depeche Mode.

Læs artikel

Anmeldelse: Nephew (Train) og Depeche Mode (Bremen)

03-11-2009: Nephew går rundt i Depeche Modes sko, men kan de fylde dem ud? JP Århus tog på Train og videre til Bremen for at finde svaret.

Læs artikel

Anmeldelse: Depeche Mode tror på nyt album

21-02-2010: Den ene frontfigur forventer nyt album fra trioen, som optræder i Horsens.

Læs artikel

Anmeldelse: Depeche Mode (Zentralstadion, Leipzig)

10-06-2009: Forsanger Dave Gahan har været igennem et alvorligt sygdomsforløb. Han viste dog storform, da Depeche Mode genoptog sin verdensturné.

Læs artikel

Anmeldelse af Kate Bush - Eventim Apollo i London

21-09-2014: Et musikeventyr: Den 56-årige britiske rock- og popstjerne Kate Bush er med en lang række af udsolgte koncerter i London i fuld gang med at give sin unikke karriere en fascinerende ny dimension. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...