Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Depeche Mode (Forum Horsens) | musik.guide.dk

Depeche Mode (Forum Horsens)

<p> Der var lagt op til noget særligt i Horsens. Det blev kun til en almindelig koncert med Depeche Mode. </p>

Forum Horsens:

Depeche Mode

Mandag aften

Da jeg midt i 1980’erne så Depeche Mode optræde for ca. 3.000 tilhørere i Falconer Salen på Frederiksberg, var der ingen, der nævnte noget om intimkoncert.

Tværtimod var der tale om det hidtil største show i Danmark for det britiske synthpopband.

Mandag aften gav briterne så den første af to såkaldte intimkoncerter i udsolgte Forum Horsens foran ca. 4.500 tilhørere.

Var det så ekstraordinært intimt og unikt? Aldrig for alvor!

Anderledes end normalt

Det er selvfølgelig rigtigt, at showets ramme var anderledes end normalt, da Depeche Mode siden 1980’erne på imponerende vis er vokset til at være et band, der i både Europa og USA optræder på stadioner og i kæmpestore indendørs sportsarenaer.

Det gør bandet med en kompakt udadvendt lyd, der til tider kan opfattes meget mere som stadionrock end synthesizerpop, og en nærmest rituel kommunikation med tilhørerne, der går ud på at klappe og synge med, når den karismatiske frontfigur, forsangeren Dave Gahan, kræver det.

Stort set samme sange

Samme model benyttede Depeche Mode sig af i Forum Horsens. Der var altså trods reklametrommerne om intimkoncert ikke tale om en markant anderledes showpakke end den, som man ville kunne opleve i Parken i København med 40.000 tilhørere eller i O2 Arena i London med plads til en snes tusinde publikummer.

Depeche Mode optrådte sidstnævnte sted i lørdags med en sætliste af nyere sange og gamle klassikere, der stort set blev genbrugt i Horsens.

Retfærdigvis skal det siges, at langt de fleste store bands og solister gør det på præcis samme måde, når de turnerer verden rundt med et dyrt show, hvor ambitiøse videoseancer på storskærmen og specielle lys- og lydeffekter er blevet kreeret til bestemte numre og særlige tidspunkter i koncertforløbet.

Slukke for storskærmen

Depeche Mode havde altså været nødt til at slukke for storskærmen, hvis de skulle have leveret et unikt show i Horsens med en række sjældne numre eller anderledes versioner af klassikerne.

Selv om man glemte alt om ”intimkoncert”, måtte man et godt stykke ind i showet, før der for alvor skete noget.

For mange mindre stærke momenter fra de senere udgivelser svækkede totaloplevelsen, og ikke en gang et af de ellers normalt stensikre hits ”Walking In My Shoes” gav det nødvendige kunstneriske løft.

Men med den ottende sang skete det. I den klart synthesizerformulerede ”World In My Eyes” leverede Dave Gahan en fornem præstation som både stærk vokalist og frontkæmper for ubetinget begejstring, hvorefter han gavmildt overlod rampelyset til sin makker Martin L. Gore, der især var stærk i det personlige sangforedrag af sin evigtgyldige ballade ”Home”.

Hev fire stjerner hjem

Herfra formåede Depeche Mode langt bedre at holde stilen frem mod de forrygende elektriske ”Enjoy The Silence” og ”Never Let Me Down Again”. Og med yderligere trumfer som ”Stripped”, ”Behind The Wheel” og ”Personal Jesus” løftede Depeche Mode med hiv og sving koncerten op til en firestjernet oplevelse.

Det spillede Depeche Mode i Forum Horsens mandag den 22. februar 2010

1. In Chains

2. Wrong

3. Hole to Feed

4. Walking In My Shoes

5. It’s No Good

6. A Question Of Time

7. Precious

8. World in My Eyes

9. Insight (Martin L. Gore leadvokal)

10. Home (Martin L. Gore leadvokal)

11. Miles Away/The Truth Is

12. Policy Of Truth

13. In Your Room

14. I Feel You

15. Enjoy The Silence

16. Never Let Me Down Again

17. Dressed in Black (Martin L. Gore leadvokal)

18. Stripped

19. Behind The Wheel

20. Personal Jesus

Depeche Mode er

  • Dave Gahan (sang)
  • Martin L. Gore (guitar og keyboard, sang og kor)
  • Andy Fletcher (keyboard og klapsalver)

Anmeldelse: Depeche Mode (Zentralstadion, Leipzig)

10-06-2009: Forsanger Dave Gahan har været igennem et alvorligt sygdomsforløb. Han viste dog storform, da Depeche Mode genoptog sin verdensturné.

Læs artikel

Anmeldelse: Depeche Mode (O2, London)

16-12-2009: Britiske Depeche Mode havde det svært i hjemlandet i 1980’erne, men tirsdag blev bandet hyldet af mere end 20.000 fans i London.

Læs artikel

Anmeldelse: Nephew (Train) og Depeche Mode (Bremen)

03-11-2009: Nephew går rundt i Depeche Modes sko, men kan de fylde dem ud? JP Århus tog på Train og videre til Bremen for at finde svaret.

Læs artikel

Anmeldelse af Elton John - Forum, Frederiksberg

13-11-2014: Den britiske stjernesolist Elton John leverede sammen med sit band et langt, solidt show i Forum med masser af gamle hits. Det trak ned, at hans vokal til tider blev for råbende. Læs artikel

Anmeldelse af Peter Gabriel i Multiarenaen , Herning

29-09-2013: Koncert: Peter Gabriel er en fremragende sangskriver og billedmæssig banebryder, men sceneshowet var slattent og højdepunkterne få ved hans Herning-koncert. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...