Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Depeche Mode - Live in Berlin | musik.guide.dk

Anmeldelse af Depeche Mode - Live in Berlin

Depeche Mode er klar med endnu en flot koncertfilm. Men den adskiller sig ikke afgørende fra tidligere liveudgivelser.

Rock
Depeche Mode
Live in Berlin

(2cd/2dvd/blu-ray)

Sony Music


Mere af det samme. Så kort kan man beskrive ”Live in Berlin” – den seneste af en lang række koncertfilm fra Depeche Mode. For der er gået forudsigelighed i foretagendet. Synth-legenderne udgiver et nyt studiealbum hvert fjerde år, drager så

på en omfattende verdensturné, og til sidst afsluttes sæsonen med en koncertudgivelse, der ligner den foregående til forveksling.

Mange af numrene – og til dels den rækkefølge, de præsenteres i – er hørt før. Både på ”One Night In Paris” (2002), Touring The Angel” (2006) og ”Tour Of The Universe” (2010). Det seneste album ”Delta Machine” udkom i 2013, hvorefter i alt 2,4 mio. mennesker oplevede bandet i 32 forskellige lande. De fik noget at synge med på, for selv om den aktuelle koncertfilm indeholder lunkne versioner af nye numre, ligger fokus stadig på de store hits fra omkring 1990.

»Vi kommer ikke uden om ”Personal Jesus”, ”Enjoy The Silence” og ”Walking In My Shoes”,« sagde sangskriveren Martin Gore for få år siden til Jyllands-Posten.

Disse noget nær perfekte popsange virker uopslidelige og fungerer da også fint i filmen, selv om Animal fra ”The Muppet Show” trommer bandet lidt for langt væk fra dets elektroniske udgangspunkt. Det er fortsat fascinerende at opleve den karismatiske forsanger Dave Gahan, der – med et enkelt vink – får publikum til at kaste armene fra side til side i takt til de fængende akkorder i udgangsbønnen ”Never Let Me Down Again”, men inkarnerede fans har efterhånden købt hits som dette i så mange forskellige liveversioner, at en gentagelse stiller store krav til boksens ekstramateriale.

Inkarnerede fans

I denne luksusudgave medfølger ”Delta Machine”, men mærkeligt nok ikke koncertoptagelsen på blu-ray. Inkluderet er dvd’en ”Alive In Berlin”, hvor den æstetisk bevidste stjernefotograf Anton Corbijn konstant krydsklipper mellem liveoptagelser og interviewbidder med bandet og dets fans. Det er noget rod.

»Depeche Mode er min religion,« siger en kvindelig fan, som på daværende tidspunkt havde oplevet bandet hele 15 gange – alene på denne turné. Depeche Mode har trofaste fans i et antal, som er de færreste bands og solister forundt, men spørgsmålet er, hvor længe de bliver ved med at kaste penge efter produkter som dette. At det er Anton Corbijn selv, der interviewer Dave Gahan, Martin Gore og den umusikalske tredjemand Andy Fletcher, er desuden problematisk.

Manden har styret bandets visuelle udtryk med sikker hånd siden midten af 1980’erne og er i den grad en del af familien. Der er interessante anekdoter fra Berlin, hvor Depeche Mode indspillede flere afgørende album før murens fald, men der går for meget hyggesnak i den, og når bandets manager Jonathan Kessler fortæller om sin opvækst, er vi vist nået ud i periferien af, hvad selv inkarnerede fans finder relevant.

Mest interessant er den afsluttende seance – Bordello Acoustic Session – hvor Martin Gore synger en nøgen udgave af ”Comdemnation”, som typisk leveres af Dave Gahan. Dét er da eksklusivt.

Anmeldelse: Depeche Mode (Forum Horsens)

23-02-2010: Der var lagt op til noget særligt i Horsens. Det blev kun til en almindelig koncert med Depeche Mode.

Læs artikel

Anmeldelse: Depeche Mode tror på nyt album

21-02-2010: Den ene frontfigur forventer nyt album fra trioen, som optræder i Horsens.

Læs artikel

Anmeldelse: Depeche Mode (Zentralstadion, Leipzig)

10-06-2009: Forsanger Dave Gahan har været igennem et alvorligt sygdomsforløb. Han viste dog storform, da Depeche Mode genoptog sin verdensturné.

Læs artikel

Nyhed: Depeche Mode deluxe

20-02-2009: Britiske Depeche Mode udgiver kommende album i en deluxe-udgave med remix, dvd og demoversioner af ældre numre.

Læs artikel

Anmeldelse af Muse - Live At Rome Olympic Stadium

09-12-2013: Den britiske rocktrio Muse huserer med høj intensitet på et godt produceret livealbum. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...