Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Dave Gahan & Soulsavers - Angels.. | musik.guide.dk

Anmeldelse af Dave Gahan & Soulsavers - Angels & Ghosts

Depeche Mode-forsanger Dave Gahans nye projekt bliver aldrig rigtigt interessant.

Rock
Dave Gahan & Soulsavers
Angels & Ghosts
Sony Music

Verdens mest populære synthpopband, britiske Depeche Mode, er sat på pause. I stedet dyrker hovedpersonerne andre projekter.

Gruppens primære sangskriver og kapelmester, Martin Gore, var for nylig aktuel med et soloudspil, og nu stiller sanger og sekundær sangskriver Dave Gahan op sammen med producerduoen Soulsavers, som han før har samarbejdet med.

Rock, blues, soul og gospel

Depeche Mode er siden begyndelsen i 1980’erne, hvor det kun handlede om synthesizere og elektronisk musik, på godt og ondt blevet et mere rockende band. Sammen med Soulsavers dyrker Gahan et musikudtryk, der er præget af rock, blues, soul og gospel, og så er der tilføjet strygere og blæsere på en række numre. Vi er altså ikke vidne til et sindsoprivende nyskabende musikprojekt. I stedet dyrker Gahan og co. gammeldags traditioner på et album, som er godt arrangeret og flot produceret. Til gengæld savner man de enkle og iørefaldende numre. Førstesinglen, ”All Of This And Nothing”, er kun et spagfærdigt forsøg på en imødekommende popstil.

Som vokalist har Dave Gahan for længe siden mistet sin uskyld, hvilket understreges på pladens bedste nummer. Det er den dystre, orkesterprægede ballade ”One Thing”, der kredser om, at verden har forandret sig til et dårligere sted, så der er brug for mere kærlighed.

Mest skidt poesi

På ”The Last Time” synger Gahan om Jesus, der bor i det centrale Los Angeles. Det kunne være så godt, men det er faktisk mest skidt poesi, der leveres, og den dommedagsagtige stemning her og på ”My Sun” virker en anelse for overgjort.

Anmeldelse af Darkness Falls - Dance And Cry

16-03-2015: Dystre 1980’er-stiløvelser fra dansk duo. Læs artikel

Anmeldelse af Nick Cave And The Bad Seeds - Push The Sky Away

17-02-2013: Rock: Siden 1980’erne har Nick Cave & The Bad Seeds leveret flere stærke album – hvert årti. Nu har gruppen, som til sommer optræder på Northside Festival i Aarhus, leveret det første stærke udspil i det igangværende tiår. Læs artikel

Anmeldelse: Veto: Everything is amplified

27-02-2011: Veto lyder fortsat som et kronisk migræne-ramt foretagende. Denne gang er nedturen dog lidt mere artikuleret end på forgængeren. Læs artikel

Anmeldelse af Hymns From Nineveh - Sunday Music

26-02-2016: Den danske gruppe Hymns From Nineveh demonstrerer styrke og stil på nyt album. Læs artikel

Anmeldelse af Suede - Night Thoughts

22-01-2016: Britiske Suede giver en udsolgt koncert i DR Koncerthuset den 1. februar. Der varmes op med et godt album. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...